Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR wint van Suawoude

28 februari 2023 11:45

Sybrand Smit

Een inhaal wedstrijd stond voor zaterdag 25 februari gepland. De nummer laatst Suawoude was de tegenstander op een koud sportpark 'de Vonder'. Om 14:00 werd de wedstrijd afgetrapt. VCR startte met de volgende elf namen: Rene Zwaagstra, Erwin Raap, Hendrik Hamersma, Hendrik Halbesma, Ruerd de Haas, Mame Braaksma,Yannick Haakma, Jarno van Diggelen, Abe Dreyer, Rienk de Haas, Jelle Visser.

Nog geen 10 seconden gespeeld en de bal lag al in het netje: het was Rienk de Haas die het net liet bollen na 10 seconden (u leest het goed) voetballen. Een prima start voor de equipe van Dick Groen. Suawoude was gekomen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Toch liet men veel ruimte achter de verdediging, maar VCR was onnauwkeurig in de passing. Met geduldig en snel spel werd geprobeerd om via de zijkanten tot kansen te komen.

In de 19 de minuut was een goede aanval over rechts de basis voor de 2-0 van Jarno van Diggelen na goed werk van Erwin Raap en Jelle Visser. Niet veel later een prachtig doelpunt van Rienk de Haas. En voorzet van Erwin Raap nam hij uit de lucht op de pantoffel en dat betekende de 3-0. Ondanks nog een paar prima mogelijkheden bleef 3-0 de ruststand.

In de tweede helft was het met wind mee de verwachting dat VCR de score wel even zou gaan uit breiden. Dit viel echter vies tegen. VCR ging in een tempo spelen wat Suawoude meer dan prima vond. Enkele kansjes kwamen er nog wel maar al met al een zeer teleurstellende tweede helft. Ook de invallers Jenilson Pires, Jacob Kuipers en Rutger Feddema konden geen verandering in de stand aan brengen.

Ook positief was de 0 voor doelman Rene Zwaagstra, die de gehele wedstrijd twee keer in actie moest komen. Mooie punten, dat wel. Een goede eerste helft een zeer zwakke tweede. Nu de focus op Oostergo-uit wat een hele belangrijke westrijd zal gaan worden voor VCR voor het vervolg van dit seizoen. Komt het zien op zaterdag 4 maart in Ee! Aftrap 14:30.