Ereleden en leden van verdienste - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ereleden en leden van verdienste

Natuurlijk kan een vereniging niet zonder de inbreng van de vele vrijwilligers door de jaren heen. De ene vrijwilliger zal en kan natuurlijk meer hooi op zijn vork nemen dan de andere, maar elke inbreng is welkom en bitter noodzakelijk met name voor een club zonder eigen kantine en zonder eigen inkomsten. Echter voor de uitzonderlijke vrijwilligers, die zoveel voor de club hebben betekend, worden beloond met het VCR erelidmaatschap. VCR kent 9 ereleden, waarvan er nog 7 in leven zijn. Daarnaast kent VCR nog 1 lid van verdienste.

Lieuwe VisserAls eerste werd de heer Lieuwe Visser uit Rinsumageast in 1979 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer Visser vervulde meerdere taken binnen VCR, onder andere als trainer, leider en als grensrechter van VCR. Verder was de heer Visser één van de medeoprichters van onze vereniging en was hij voorzitter van de voetbalclub. In het seizoen 1971/1972 haalde hij als (hoofd) trainer met zijn team, met een ongeslagen status het eerste kampioenschap ooit voor VCR binnen na een 1-2 overwinning op V en V '68 in de 3e klasse FVB. De heer Visser is overleden op 19 september 2020.

Sjoerd vd GaliënAls tweede werd de heer Sjoerd van der Galiën uit Raard in 1983 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer van der Galiën vervulde meerdere taken binnen VCR, onder andere als trainer, coach en leider van meerdere elftallen, bestuurslid en voorzitter. Verder was hij de grote stimulator van de leden inbreng vanuit de dorpen Raard, Bornwird en omstreken. De heer van der Galiën is overleden op 30-08-2011.

Doede KrolAls derde werd de heer Doede Krol uit Rinsumageast in 1987 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer Krol vervulde meerdere taken binnen VCR. Zo was hij bestuurslid en voorzitter. Verder was hij trainer en coach van verschillende teams en de grootste animator achter het meisjes / vrouwen voetbal in Rinsumageast en tevens was hij één van de mede oprichters van het sportblad KORVO, een gezamenlijk sportblad van de korfbalvereniging Nij-Libben en de voetbalvereniging VCR.

Henk de VriesAls vierde werd de heer Henk de Vries uit Rinsumageast in 1989 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer de Vries was in het jubileumjaar 1989 nog het enigste (actieve) lid welke 25 jaar aan de voetbalclub was verbonden en die aan alle veld competities had deelgenomen. Verder bekleedde hij functies in het bestuur en tot en met het seizoen 2015/2016 was hij consul van de club. Ook maakte hij deel uit van de selectie van het eerste kampioensteam ooit van VCR tijdens het seizoen 1971/1972.

Sjoerd BloemAls vijfde werd de heer Sjoerd Bloem uit Rinsumageast in 1998 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. In 1988 kwam de heer Bloem over als vrijwilliger van de korfbalvereniging Nij-Libben bij VCR nadat hij daar onenigheid had gekregen, in de functie van terreindienstmedewerker en als materiaalbeheerder. Verder vervulde de heer Bloem een functie binnen de Jeugd Activiteiten Commissie. De heer Bloem is overleden op 01-01-2009.

Jelle TerpstraAls zesde werd de heer Jelle Terpstra uit Rinsumageast in 2005 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast.  De heer Terpstra vervulde binnen VCR meerdere functies o.a. als bestuurslid en als voorzitter. Verder speelde hij in meerdere VCR-teams en was actief als begeleider bij de jeugd. Lange tijd was de heer Terpstra ook actief binnen VCR als clubscheidsrechter bij de overige senioren maar stopte daarmee in het seizoen 2017/2018. Nu is hij nog steeds als sponsor met zijn bouwbedrijf verbonden aan de club.

Piet vd BijAls zevende werd de heer Piet van der Bij uit Rinsumageast in 2005 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer van der Bij voerde vele seizoenen lang (maar liefst 25 seizoenen) de "ondankbare" taak uit als grensrechter bij het vlaggenschip van VCR. Hij maakte vele hoogte- en dieptepunten mee in zijn carrière als assistent-scheidsrechter.


Sietske de RoosAls eerste werd mevrouw Sietske de Roos uit Rinsumageast in 2009 aangemeld als lid van verdienste bij de voetbalclub uit Rinsumageast. Mevrouw de Roos begon in de jaren tachtig als leidster van het damesteam en nam vervolgens nog een aantal andere jeugdteams onder haar hoede om vervolgens in 1994 leidster te worden van VCR 1. Veertien jaar lang vervulde zij deze rol met verve. Ook heeft ze nog twee seizoenen deel uitgemaakt van het jeugdbestuur maar moest dit vanwege persoonlijke redenen laten schieten.

Leo JilderdaAls achtste werd de heer Leo Jilderda uit Rinsumageast in 2014 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer Jilderda vervulde meerdere functies binnen VCR. Als 17-jarige begon hij als trainer/coach bij de F-pupillen en gaandeweg de jaren klom hij op tot o.a. trainer/coach van de A-junioren en interim trainer/coach van VCR 1. Was zowel betrokken bij het 25-jarig als 50-jarig jubileum en was de samensteller van het jubileumboek. Momenteel heeft hij zitting in het hoofdbestuur en is hij lid van de Technische Commissie Senioren.

Reinder BoskmaAls negende werd de heer Reinder Geale Boskma uit Rinsumageast in 2014 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer Boskma vervulde meerdere functies binnen VCR. Als voorzitter beleefde hij roerige tijden na de brandverwoesting van dorpshuis "De Beijer". Toen hij in 2011 aftrad als voorzitter werd hij bestuurslid materiaal beheer, een functie die hij sinds het seizoen 2015/2016 vervuld buiten het bestuur om. Zijn grootste daad voor VCR was toch wel de realisatie van de overdekte zittribune, die na het 50-jarig jubileum zijn naam draagt.

jurjen-dehaas.jpgAls tiende werd de heer Jurjen de Haas uit Rinsumageast in 2021 aangemeld als (sinds '23 replica) erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer de Haas vervulde meerdere functies binnen VCR. Als oud speler van VCR 3, 4 en 5 was Jurjen ook in functie als scheidsrechter, scheidsrechter-coördinator, trainer & leider van meerdere teams en voorzitter van het Jeugbestuur. Ook heeft hij tweemaal plaats genomen in het VCR hoofdbestuur (1988-1997 en 2014-2021). 

sjoerdbig.jpgAls elfde werd de heer Sjoerd "Big" van der Galiën uit Rinsumageast in 2022 aangemeld als erelid bij de voetbalclub uit Rinsumageast. De heer van der Galiën vervulde meerdere functies binnen VCR. Als schooljongen begon hij als kalker van de lijnen en als teenager nam hij deel aan de feestcommissie van het gigantische bierfeest festijn begin jaren "80. Daarna werd hij leider en trainer van diverse jeugdploegjes en nam hij zitting in het jeugdbestuur. Later in zijn carriere nam hij drie keer plaats in het hoofdbestuur en was hij jarenlang selectiespeler. Ook werd hij enkele seizoenen leider/coach bij het vlaggenschip.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!