* Alcohol & drugs - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

* Alcohol & drugs

Beleid alcohol en drugs

Bij VCR schenken of verkopen we geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd zal er gevraagd worden naar een identiteitsbewijs. Ouders, verzorgers, leiders en trainers vragen wij ook om hierop toezicht te houden. Het drinken van alcohol is in de kleedkamers (behalve op aanvraag bij het hoofdbestuur) en buiten de kantine / terras niet toegestaan.

Houd gezamenlijk het alcoholgebruik binnen de perken. Er zijn ook grenzen aan de plaats waar alcohol wordt geschonken en gedronken. Concreet dient dat te gebeuren binnen het MFC de Beijer. De ordemaatregel “verkoop van dranken” van de KNVB vormt hier de kern. Deze maatregel luidt als volgt:

  • Bij alle wedstrijden en voetbalactiviteiten mogen buiten het MFC de Beijer / terras noch dranken worden verkocht, noch worden meegenomen, met uitzondering van non-alcoholische dranken, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers. KNVB controleurs kunnen VCR hiervoor een boete opleggen.
  • Wanneer een club/dorpshuis van de gemeente een vergunning heeft voor een aangrenzende en afgebakend terras, is binnen die specifieke grens verkoop en nuttiging van alcohol toegestaan. Mits deze alcoholische dranken wederom zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers.
  • Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op het terrein van de vereniging.

Drugs
Het gebruik en het in bezit hebben van drugs op het sportcomplex en in de gebouwen is ten strengste verboden. Bij constatering van gebruik en/of bezit van drugs kan door het bestuur de politie worden ingeschakeld; tevens kan het bestuur sancties opleggen.

Roken
Voor alle clubgebouwen geldt een algeheel rookverbod, behoudens voor de daarvoor aangewezen ruimtes. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!