VCR wint 3 uitwedstrijden en is herbstmeister

17 december 2023 18:00

Sybrand Smit

In zowel Ferwerd, Holwerd als in Vrouwenparochi wist VCR de volle buit te behalen. Dit als resultaat dat men als koploper de winterstop ingaat. Dat dit niet zonder slag of stoot ging dat leest u/jij hieronder

25 november was Wardy de tegenstander op een zwaar veld in Ferwerd. VCR kwam al vroeg op achterstand na een slippertje in de achterhoede.  Rienk de Haas maakte na een half uur de 1-1. Net voor rust was Rutger Feddema verantwoordelijk voor de terechte 1-2 ruststand.  Na de pauze deed de thuisclub er alles aan om een resultaat te behalen.  VCR vergat de genadeklap enkele malen uit te delen en hield zo de hoop voor Wardy hoog.  Dat er na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord stond, mocht VCR niet over klagen. Wardy maakte een prima indruk.

9 december reisde de Equipe van Groen en Smit af naar Holwerd.  Jarno van Diggelen scoorde na 25 minuten de 0-1. VCR was heer en meester maar liet het ook deze wedstrijd na om de kansen om te zetten in doelpunten. Zonder dat Holwerd heel gevaarlijk werd bleven ze toch lang in de wedstrijd.  Na 90 minuten schoot Rienk de Haas met een vrije trap de 0-2 binnen. Weer 3 punten bij het totaal op en door de nog te spelen wedstrijdenven het verlies van Blija tegen Ternaard ,herbstmeister.

Op 16 december stond de eerder afgelaste wedstrijd in Vrouwenparochi tegen Cvo nog op het programma. Weer een lastige tegenstander op een zwaar veld. Cvo nam na 20 minuten de leiding doormiddel van een vrije trap. Keeper Veldstra zag er in deze situatie niet al te best uit. Na 35 minuten scoorde Rutger Feddema bij de eerste beste kans de 1-1. Even later schoot Jouke Hoekstra de 1-2 tegen de touwen toen hij de bal iet wat gelukkig mee kreeg. In het tweede bedrijf zette Cvo aan voor de gelijkmaker.  Keeper Veldstra onderscheidde zich door enkele fenomenale reddingen.  VCR liet in de vele omschakel momenten het na om de wedstrijd te beslissen.  90 minuten lang golfde het spel op en neer. De toeschouwers de grote winnaar en ook VCR dat met 1-2 de 3 punten pakten. Cvo vocht voor wat het waard was maar VCR scoorde een doelpunt meer deze middag.

Na 9 wedstrijden kan de balans opgemaakt worden van de eerste seizoens helft. Nog niet elke club heeft er 9 gespeeld overigens.  VCR staat bovenaan in deze mooie 5 de klasse B. SSS'68, Blija, Beetgum, Ouwe Sijl volgen en het staat heel dicht bij elkaar. Op 20 januari treed VCR weer aan in het nieuwe jaar in wederom een uitwedstrijd tegen Blija.