Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR verliest van SSS'68

20 november 2023 9:45

Sybrand Smit

Na de winst tegen de Walden en een vrij weekend door afgelasting tegen CVO was het deze zaterdag weer Matchday. SSS'68 uit Marssum de tegenstander. Beide ploegen nog ongeslagen op respectievelijk de tweede en vierde plaats in 5B. Na 90 minuten moest VCR de eerste nederlaag van het seizoen slikken. Een lesje in effectiviteit tegen een stug SSS'68.

Om half drie floot scheidsrechter Albada voor het eerst.  Dat VCR voor een lastige middag stond op een zwaar bespeelbaar veld werd al snel duidelijk. Na 7 minuten was het SSS'68 dat met een knal van zo’n 30 meter keeper Jakko Veldstra wist te kloppen. VCR probeerde met combinatiespel het de Marssumer brigade lastig te maken. De onnauwkeurigheid in de passing hielp daar niet in mee.

Bij een uitbraak in de 22ste minuut van SSS'68 werkte de van een blessure teruggekeerde Watze Houtstra de bal ongelukkig achter keeper Veldstra, 0-2. Jarno van Diggelen had nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Zijn lobje ging net over de deklat. Ook een harde knal van Rienk de Haas werd verwerkt door de keeper. Een prachtige pass van Yannick Haakma op Rendert Meindertsma had ook een beter lot verdiend.

Na 35 minuten een vrije trap voor SSS'68 op de achterlijn.  Deze werd op een hele andere plaats genomen. De scheidsrechter van dienst vond dit geen probleem en zo knikte de topscorer van SSS'68 de bal ook nog eens ongehinderd binnen. Een 0-3 ruststand in Rinsumageast.

In de tweede helft een VCR vol goede bedoelingen. Mame Braaksma verliet het veld geblesseerd en voor hem kwam Rutger Feddema binnen de lijnen. Waar iedereen een offensief van de thuisclub verwachtte waren het de gasten die na 55 minuten spelen de 0-4 maakten. De wedstrijd krabbelde daarna verder en het weer werd er niet beter op.

Hendrik Halbesma kwam nog binnen de lijnen voor Yannick Haakma. In de 83ste minuut toch loon naar werken voor VCR. Dit door middel van achteraf de ere treffer. Jouke Hoekstra scoorde na voorbereidend werk van Rienk de Haas, 1-4.  Even later nog een grote kans voor Nikaj van der Meulen. En ook nog een vrije trap van de Haas leverden niet een doelpunt op.

Albada floot na 94 minuten spelen voor het laatst. Een sombere middag in meerdere opzichten voor VCR. SSS'68 effectiever en iets volwassener. Een goede les voor de thuisclub.  Geen man over boord. Volgende week zaterdag op naar revanche in Ferwert tegen Wardy. Komt het zien op Sportpark de Boppeslach!