VCR pakt derbywinst tegen de Wâlden

6 november 2023 9:30

Sybrand Smit

Damwoude - Zaterdag 4 november de derby tussen VV de Wâlden en VCR. Dit alles op Sportpark Op De Skieding onder leiding van J.R de Bruin. VCR nog ongeslagen en VV de Wâlden te vinden in de onderste regionen van de 5e klasse B.

Om half drie werd er afgetrapt op een prima grasveld. VV de Wâlden begon sterker aan de wedstrijd dan VCR. Keeper Jakko Veldstra was prima bij de les in twee gevallen en hield zijn doel schoon. Toen na een kwartier spelen de eerste vlotlopende aanval de bal na een goede actie van Mame Braaksma bij Rutger Feddema belandde, betekende dit ook meteen de 0-1.

Met drie treffers voor het half uur van tweemaal Jouke Hoekstra (een heerlijk schot en na een passje van Mame) en een heerlijke vrije trap van Rienk de Haas was het al geen wedstrijd meer. De ruststand was 0-4 in het voordeel van de Geastmers.

In de tweede helft kwam Ruerd de Haas binnen de lijnen voor Hendrik Halbesma. De Wâlden zakte diep terug en VCR zocht geduldig naar een doelpunt. Die kwam er na een uur voetballen. Rienk bood Jouke een niet te missen kans en zo werd het 0-5. Dit betekende ook goal nummer 100 voor Jouke Hoekstra voor zijn club VCR. Rendert Meindertsma kwam binnen de lijnen voor Jordy Mossel.

Yannick Haakma ging een linie naar achteren en kwam naast Erwin Raap te spelen. Na 65 minuten een prachtige aanval met Rutger Feddema in de hoofdrol. Zijn assist op Rienk de Haas was van grote schoonheid, 0-6. Martijn Elzinga kwam nog binnen de lijnen voor Jouke Hoekstra. Een publiekswissel voor zijn hattrick en zijn mooie mijlpaal van 100 treffers.

VCR kwam nog enkele malen goed door. Nikaj vd Meulen had zijn goede wedstrijd kunnen belonen met een doelpunt. Hij mistte echter. Na onnodig balverlies op het middenveld kreeg de Wâlden nog een dikke kans op de eretreffer. Jakko Veldstra was alleen bij de les en kwam als winnaar uit het duel met een prima redding. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter De Bruin af.

VCR was een maatje te groot voor VV de Wâlden was na afloop de conclusie in de bestuurskamer. Voor VCR een mooie derbywinst. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd in Froubuurt tegen C.V.O. Komt het zien om 14:30.