Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR wint met overmacht van Nicator

30 oktober 2023 9:45

Sybrand Smit

Rinsumageest - Zaterdag 28 oktober was Sportpark de Vonder het strijdtoneel voor de wedstrijd VCR tegen Nicator uit Leeuwarden. VCR nog met de volle mep uit drie gespeelde wedstrijden, Nicator bevindt zich in de brede middenmoot. Onder leiding van scheidsrechter De Jong werd de wedstrijd om half drie in gang gefloten. Dit gebeurde nadat pupil van de week Roel Dam de bal al hard tegen de touwen had geschoten.

Na 5 minuten weet Rutger Feddema na een pass van Mame Braaksma VCR op een vroege voorsprong te schieten. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd, 1-0. Rutger verving de geblesseerde Rendert Meindertsma. Nicator probeerde voetballend mee te komen met VCR. In de omschakeling lieten de Leeuwarders nogal wat ruimtes achter. Hier wist VCR een paar maal goed gebruik van te maken. Jarno van Diggelen stuurde na 15 minuten spelen Jouke Hoekstra met een splijtende pass richting het vijandelijke doel. Jouke schoot wat hem net daarvoor niet lukte nu wel onberispelijk binnen, 2-0.

Nadat Nikaj van der Meulen na 27 minuten spelen Rienk de Haas een niet te missen kans gaf leek de wedstrijd in een vroeg stadium al beslist, 3-0. Nicator gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam door middel van een prachtige treffer weer iets dichterbij, Jakko Veldstra kansloos, 3-1.

Dit alles na 35 minuten voetballen. VCR kwam even in een lastige fase door ook goed spel van Nicator. Maar daar waar Nicator vergat om de aansluitingstreffer te scoren was het na een prachtige aanval in de omschakeling via meerdere schijven Mame Braaksma die na een balletje breed van Hoekstra de 4-1 op het scorebord liet noteren. Dit had nog 5-1 kunnen worden, maar de Haas vond de paal en de doelman op zijn weg. Ruststand 4-1.

In het tweede bedrijf meteen weer een scherp en bij vlagen zeer goed voetballend VCR. Dit resulteerde vijf minuten na rust in weer een treffer. Een heerlijke pass van de uitstekend spelende Rutger Feddema op aanvoerder Jouke Hoekstra betekende de 5-1. Door de naïeve houding in de achterhoede bij de gasten was het niet de vraag of VCR de winst zou pakken, maar meer met hoeveel was de vraag.

Na 54 minuten een mooie pass van Rienk op Jouke betekende de 6-1. Na een uur spelen de eerste twee wissels aan de kant van VCR. De zeer goed spelende Rutger Feddema en Jarno van Diggelen werden vervangen door Lorenzo Falize en Niels Elzinga. Na 64 minuten is het Mame die Rienk de Haas in stelling bracht. Rienk scoort beheerst de 7-1. Even daarna werd er voor de goal een verkeerde keuze gemaakt anders had Yannick Haakma zichzelf ook op het wedstrijd formulier kunnen schieten, nu rolde de bal voorlangs.

Na 70 minuten een grote smet voor VCR op deze zo mooie voetbal middag: invaller Lorenzo blesseert zich aan de knie en dat ziet er niet al te best uit. Hij werd gewisseld voor Jenilson Pires en ook Hendrik Halbesma verliet het veld. Voor hem kwam de van een blessure herstellende Ruerd de Haas binnen de lijnen. De scherpte was bij VCR wel wat verdwenen. Dit blijkt ook uit de tegentreffer in de 88ste minuut, 7-2. Verder speelden het centrale duo Erwin Raap en Jordy Mossel een uitstekende wedstrijd.

De uitstekend leidende Scheidsrechter de Jong fluit na dik 90 minuten voor de laatste maal. Wederom een goede overwinning voor de ploeg van Sybrand Smit en Dick Groen. Volgende week de derby in Damwoude tegen de Walden. Hopelijk kunnen we dan ook weer rekenen op ons trouwe supportersschare. Aftrap om 14:30 op Sportpark Op De Skieding. Komt het zien!