Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR wint lastige uitwedstrijd in Ternaard

15 oktober 2023 12:45

Sybrand Smit

Ternaard - Zaterdag 14 oktober was Sportpark ' Buorfinne' te Ternaard het strijdtoneel voor de competitie wedstrijd Ternaard-VCR speelronde vier in 5B.

De plaatselijke vv vorig seizoen nog vierde klasser en na degradatie nu ook uitkomend in 5B. Met trainer Yko de Boer een nieuw gezicht voor de groep wat altijd weer nieuwe energie met zich mee brengt.

VCR begon ongeslagen en met veel vertrouwen aan deze wedstrijd. Ternaard moest een nederlaag slikken maar wist ook tweemaal te zegevieren. VCR deze middag ook weer gesteund door de trouwe aanhang uit de Geast. Trainer Sybrand Smit kon beschikken over een zo goed als fitte selectie. Deze middag ook de strijd tussen de gebroeders Braaksma,  beide leiders van deze mooie clubs.

Onder leiding van de debuterende scheidsrechter D. Bos woonachtig in Uithuizermeeden met zijn assistenten M.Folbert (Ternaard) en N.Kramer (VCR)

werd rond de klok van 14:30 de bal aan het rollen gebracht onder winderige omstandigheden.

De thuisclub liet de bal aan de gasten en probeerde het VCR(met de wind mee) in de omschakeling lastig te maken. Het eerste kwartier was het aftasten van beide kanten tot dat aanvoerder Jouke Hoekstra na een heerlijke pass van Jarno van Diggelen naar het vijandelijke doel werd gestuurd.

Hoekstra schoot de bal vol overtuiging achter de kansloze Ternaarder goalie Plooy, 0-1. Een mooie opsteker na een dik kwartier spelen voor de Geastmers. Na 25 minuten spelen krijgt VCR een vrije trap op een 20 meter van de goal. Rienk de Haas en Mame Braaksma achter de bal. Rienk draait hem geweldig rechts om de muur en de bal ploft hard tegen de touwen.  Een herhaling van vorige week.

VCR op een terechte 0-2 voorsprong. Een paar minuten later een lange bal van Yannick Haakma op Rendert Meindertsma, kan de jonge aanvaller de wedstrijd al vroeg in het slot gooien? Helaas is hij ongelukkig in de afronding. Ternaard lijkt even van slag maar wordt weer in de wedstrijd geholpen. Een geheel vrijstaande Simon van der Weg schiet de bal uit een corner overigens geweldig tegen de touwen achter de kansloze Jakko Veldstra,1-2.

Na 36 minuten een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Mame Braaksma draait de bal heerlijk naar de tweede paal,in een scrimmage komt de bal bij Jarno van Diggelen.  Jarno schiet de bal tegen de touwen en brengt een 1-3 ruststand op het bord.

In de tweede helft komt Lorenzo Falize binnen de lijnen ten faveure van Yannick Haakma.  Ternaard speelt de tweede helft met de wind in de rug.  Dat het niet altijd een voordeel is bleek uit de vaak te harde lange ballen. Toch wisten de ternaarders wel enkelespelden prikjes uit delen, toeslaan deed het niet. Ook  keeper Veldstra steekt in een prima vorm en ook de verdediging met Nikaj van der Meulen, Erwin Raap,  Jordy Mossel en Hendrik Halbesma speelden een puike partij.

Dat maakte het er voor Ternaard ook niet makkelijker op. Na 55 minuten spelen heeft Lorenzo Falize de 1-4 op de schoen.  Hij schiet hard tegen de ternaarder goalie. De prima spelende Jarno van Diggelen moet geblesseerd het veld verlaten en voor hem komt Jenilson Pires binnen de lijnen. Ternaard probeert het wel en VCR loert, waar de eerste helft vol amusement was is de tweede eigenlijk alleen vol spanning.

VCR keeper Veldstra boxt nog een vrije bal van Hoekstra uit de bovenhoek. Niels Elzinga en Rutger Feddema mogen ook nog hun opwachting maken. Rendert Meindertsma en Hendrik Halbesma verlaten het veld een kwartier voor het einde. Rienk de Haas neemt na 85 minuten spelen nog maar eens plaats achter een vrije bal.

Deze wordt prima ingeschoten maar ook uitstekend gekeerd door Ternaard keeper Plooy. De prima leidende scheidsrechter Bos vond het na 90 minuten wel prima. Hij fluitte ook deze westrijd de geschiedenis boeken in. Met alleen een gele kaart aan ternaard zijde had scheidsrechter Bos het prima onder controle bij zijn debuut.

VCR weet weer te winnen en is prima aan het seizoen begonnen. Zoals assistent trainer Dick Groen het voor radio RTV Nof verwoorde: 'VCR gaat ook dit seizoen weer voor een hoge eindklassering in 5B,'. Volgende week geen programma ivm een beker ronde. Op zaterdag 28 oktober nemen de mannen van Smit en Groen het op tegen Nicator uit Leeuwarden.  De aftrap voor deze wedstrijd is om 14:30 op Sportpark 'de Vonder' te Rinsumageest.  Komt het zien.