Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR strijdend naar de winst

10 oktober 2023 18:15

Sybrand Smit

Zaterdag 7 oktober, speelronde 3 in de vijfde klasse B. Voor VCR pas de tweede wedstrijd door een vrije speelronde en dat komt door de dertien clubs in 5B.

Ouwe Syl kwam deze middag naar Sportpark de Vonder. Het uit de vierde klasse gedegradeerde Ouwe Syl wist de eerste twee wedstrijden met een overwinning van het veld te stappen.

VCR stond met drie uit één op een keurige zesde plaats. Op de ranglijst nog geen topper maar op papier zeker wel. Dat de ploegen aan elkaar waren gewaagd werd al snel duidelijk deze middag. Het werd onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Achterberg een heerlijke voetbalmiddag voor de toeschouwers.

VCR begon sterk deze middag. De tegenstander was goed geanalyseerd en dat wierp zijn vruchten af. Ouwe Syl had het lastig met het strijdplan van de Geastmers. Rendert Meindertsma kwam na vijftien minuten sterk in de actie naar binnen op randje zestien, zijn schot werd nog aangeraakt en vloog onhoudbaar voor de keeper tegen de touwen. Een mooie opsteker voor de equipe van trainer Sybrand Smit.

Ouwe Syl was duidelijk onder de indruk van het fanatisme van de thuisclub en kwam mede door eigen toedoen nog verder in de problemen: Rienk de Haas mocht van een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap. Dat hij deze op een geweldige manier tegen de touwen liet slaan geeft aan dat de Haas gretig aan het seizoen is begonnen. Ouwe Syl schrok na deze goal wakker en nam duidelijk het initiatief over. VCR dacht even dat Ouwe Syl rijp was voor de sloop. Maar het werd snel duidelijk dat Ouwe Syl beschikt over veel kwaliteit. De gasten creëerden enkele goede kansen.

Erwin Raap had de achterhoede verder goed onder controle en keeper Jakko Veldstra bleek de grote sta in de weg en onderscheidde zich met geweldige saves. De wedstrijd krabbelde richting het rustsignaal en de 2-0 voor VCR leek de ruststand te gaan worden. Tot dat de scheidsrechter uit het niets een valpartij bestrafte met een penalty voor de gasten. Deze werd uiterst koelbloedig in geschoten en moest keeper Veldstra dus een antwoord schuldig blijven. Met een 2-1 stand gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft een herboren VCR. Dit resulteerde binnen vijf minuten in de 3-1. Aanvoerder Jouke Hoekstra wist zichzelf na een verkeerde terugspeelbal te lanceren en alleen op de keeper de marge weer naar twee te schieten.

Door de energie van VCR als team wist Ouwe Syl de eerste 20 minuten na rust geen raad met het spel van de Hûnewippers. De kansen op de 4-1 kwamen er dan ook, maar gescoord werd er niet.

Nikaj van der Meulen was vandaag in samenwerking met Jarno van Diggelen weer in goede vorm op de rechter flank. Na een dik uur voetballen kwamen er toch een paar spelers doorheen te zitten. Uit een corner kwamen de gasten weer in de wedstrijd.  Wesley van Empel, bijna de gehele wedstrijd aan banden gelegd door Jordy Mossel, wist toch wel heel vrij de aansluitingstreffer binnen te knikken.

Ouwe Syl oogde fitter en dus tijd voor vers bloed. Jenielson Pires, Rutger Feddema en Niels Elzinga kwamen binnen de lijnen voor wat nieuw elan ten koste van het prima spelende trio Mame Braaksma,  Yannick Haakma en Hendrik Halbesma.  Dat deze wissels de juiste energie terug wisten te brengen was het gewenste resultaat. Toen Rienk de Haas mede aanvalsleider Jouke Hoekstra weer alleen het vijandelijke doel opstuurde was het zaak om de wedstrijd koeltjes in het slot te schieten. Dat deed Hoekstra ook en zo kwam de stand met nog 10 minuten op de klok op 4-2. Voor Ouwe Syl de genadeklap.

De gasten probeerden het nog wel maar het echte geloof was weg. Na 95 minuten op de klok vond scheidsrechter Achterberg het genoeg en floot hij de wedstrijd de geschiedenisboeken in. Een echte teamprestatie van VCR.  Gevochten als leeuwen en voetballend bij vlagen uitstekend.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Ternaard. Weer een mooi affiche. Komt het zien. Om 14:30 wordt er afgetrapt op Sportpark de Buorfinne te Ternaard.