Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR start seizoen met ruime overwinning op Oostergo

27 september 2023 17:30

Sybrand Smit

Op zaterdag 23 september mocht VCR weer voor het eerst aantreden in de 5e klasse B. Oostergo uit Ie was de tegenstander, een bekende uiteraard. Vorig seizoen wist VCR niet van hen te winnen, dus was VCR gebrand om zaterdag wel een resultaat neer te zetten. Na een 1-1 ruststand lukte dat uiteindelijk wel. Na de rust werd het verschil gemaakt en scoorde VCR nog drie keer: 4-1.

Na veel personele problemen in de voorbereiding was VCR weer redelijk compleet. Het uitvallen van Watze Houtstra na een kwartier spelen was een domper, positief was de rentree van Lorenzo Falize in de tweede helft die na een slepende blessure eindelijk weer minuten kon maken.

VCR begon niet goed aan de wedstrijd. Het stond niet goed en Oostergo kwam vaak gevaarlijk door. Een slechte terugspeelbal van Jordy Mossel leidde de 0-1 in van Oostergo, keeper Jakko Veldstra kon de goal niet meer voorkomen. Een tegenslag voor de thuisclub.Na wat omzettingen door trainer Sybrand Smit ging het ineens een stuk beter lopen. Erwin Raap verhuisde naar de laatste man en Nikaj van der Meulen kwam op de rechtsback te spelen. De controle kwam weer in het spel. Een nieuwe aderlating was dat Watze Houtstra het veld verliet met lies klachten, voor hem kwam Hendrik Halbersma binnen de lijnen. Na een dertig minuten spelen een corner van Yannick Haakma, deze werd keurig ingekopt via de binnenkant van de paal door Rendert Meindertsma. Hoewel VCR via Jouke Hoekstra en Rienk de Haas kans had op meer, bleef 1-1 de ruststand.

Na rust een sterk VCR en kwam Oostergo er eigenlijk niet meer aan te pas. De 2-1 volgde na een klein uur spelen. Weer was het Rendert die uit een corner van nu Nikaj wist te scoren: met een prachtige volley verschalkte hij de Oostergo-doelman. De 3-1 volgde al vrij snel. Na een goed uitgevoerde counter via Mame Braaksma en weer Rendert kwam de bal voor de voeten van Jouke. Hij maakte er 3-1 van. Mame Braaksma verliet het veld voor Lorenzo Falize.  VCR mistte nog enkele dikke kansen. Het slotakkoord was voor invaller Niels Elsinga die was Rienk de Haas komen vervangen. Na weer een goede counter belandde de bal in de kluts voor zijn voeten, 4-1. Jelmar Luuc Koolstra mocht nog zijn debuut maken ten faveure van Rendert Meindertsma die een publieks wissel kreeg. Rutger Feddema kwam nog binnen de lijnen voor de hardwerkende Yannick Haakma. Aan de stand kwam geen verandering meer.

Al met al een goede overwinning voor VCR dat in de tweede helft liet zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden dit seizoen. Volgende week is VCR vrij, op zaterdag 7 oktober speelt het de topper thuis tegen Ouwe Syl. Komt het zien op Sportpark de Vonder!