Facebook Toestaan Niet toestaan

Prima overwinning voor VCR

30 oktober 2022 12:00

Sybrand Smit

Op een prachtige nazomer middag op, jawel, 29 oktober was Holwerd de tegenstander. Dit allemaal onder leiding van scheidsrechter M. Jalvingh uit Leeuwarden. In Rinsumageast was het voor VCR zaak om na de niet al te beste competitiestart weer eens een overwinning bij te kunnen gaan schrijven.

De equipe van Dick Groen begon ijzersterk aan deze ontmoeting tegen het altijd stugge Holwerd. In minuut nummer twee kreeg VCR een hoekschop. Deze werd door Abe Dreyer de vijf meter in geslingerd. Jordy Mossel kopte de bal voor de doelmond waar Rienk de Haas er als de kippen bij was om het leer tegen de touwen te trappen, 1-0. Een goed begin en iedereen ging er eens goed voor zitten. Holwerd legde veel strijd in de wedstrijd en daar had VCR het moeilijk mee. Het lage baltempo en de slordigheden aan de bal hielden de tegenstander lang in de wedstrijd.

Na af en toe een speldenprik was het in minuut nummer 36 wel raak. Na een goede steekpass van Hendrik Hamersma op de Haas werd zijn schot gekraakt tot corner. De corner van Abe Dreyer werd ingekopt door Rienk en kwam via de lat voor het hoofd van de Lorenzo Falize. Een koud kuntsje voor iemand met zijn lengte, 2-0. De grensrechter haalde nog even een vliegtuig binnen maar kreeg terecht niet de gehoopte aandacht van de prima fluitende scheidsrechter. Een niet heel sterk spelend VCR ging met een terechte 2-0 aan de thee.

Na rust een heel sterk VCR. Yannick Haakma (verkeerde aanname) Jouke Hoekstra (op de keeper) Jorrit Iwan Koolstra (voorlangs) mistten net na rust drie honderd procent kansen. Na een kwartier kwam er steeds meer slordigheid in het spel van VCR. Holwerd bleef strijden voor een resultaat omdat de genadeklap was uitgebleven. Vanuit het niets viel ook bijna de aansluitingstreffer. Een bal vanaf de zijkant viel op de bovenkant van de lat. Keeper Jakko Veldstra moest bij deze actie het strijdtoneel geblesseerd verlaten en Lennert Koolstra nam de plaats tussen de palen in. In de 67ste minuut het moment van de middag. Een afgeslagen bal kwam op een meter of 25 voor de voeten van aanvoerder Mame Braaksma.

Mame bedacht zich niet een haalde uit. In de dropkick vloog de bal geweldig in de winkelhaak. Wat een geweldig moment voor Mame en ook voor leider Gelt en een hard gejuich op het goed volgestroomde de Vonder, 3-0. Yannick Haakma, Abe Dreyer en Lorenzo Falize werden vervangen door Jarno van Diggelen, Hendrik Halbesma en Rendert Meindertsma.  VCR was los en Holwerd was geknapt. Na een heerlijke steekpass  van Jarno op Jouke Hoekstra was de 4-0 ook een feit. Jouke faalde oog in oog met keeper de Haan niet. Nog geen twee minuten later kwam Erwin Raap goed door op de rechterkant.  Hij vond Rienk de Haas in de zestien. Rienk kapte draaide en haalde verwoestend uit, 5-0. VCR geloofde het wel en Holwerd was na enkele wisselingen in het elftal genoodzaakt om het bij verdedigen te houden.

Een prima overwinning voor VCR. Volgende week wordt de uitwedstrijd gespeeld in en tegen het nog ongeslagen Blija. Voor VCR een mooie uitdaging om daar verandering in te gaan brengen.  Tot volgende week in Blija.