Voorwoord voorzitter "We kinne wer los!" - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorwoord voorzitter "We kinne wer los!"

12 juli 2020 11:45

Jaap van der Galiƫn

En toen ging ook het voetbalseizoen zomaar als een nachtkaars uit. Corona. Op het ene moment ben je als speler nog lekker aan het sporten en op het ander moment slaat alles volledig om. Spelers, trainers, teamleiders, scheidsrechters, vrijwilligers, supporters, bestuursleden, iedereen kreeg plotseling te maken met lege zaterdagen waar anders prestaties en gezelligheid wekelijks prachtig samenvielen. De eerste weken voelde het met name als bizar en surrealistisch, daarna werd het een nieuw soort realisme. De mensen welke ik her en der sprak de afgelopen maanden beaamden dit en spraken vooral over een soort van heimwee naar de bruisende zaterdagen op en rond onze velden.

Onduidelijkheid

Op bestuursvlak waren wij in ieder geval eerst ook lamgeslagen. Plotseling leek de club, het complex en alles eromheen op een wezen waar de ziel uit verdwenen was. Alles, maar dan echt alles lag stil. De KNVB, ons alwetend aansturend orgaan, wist het ook even niet meer, alles was onduidelijk en niets leek concreet.

Buiten de boot

Op sportief vlak was het voor al onze spelers, van jong tot oud, natuurlijk maar een vervelende situatie. Voor ons eerste elftal betekende het zelfs dat een mogelijk kampioenschap definitief aan onze neuzen voorbij ging. We hebben bij de KNVB nog wel promotie aangevraagd (want die mogelijkheden lagen er) maar helaas vielen wij net buiten de boot. Extra zuur voor onze afscheidnemende hoofd ’trainert’ Dirk Pieter want zijn mooie periode bij VCR en een veelbelovend slotseizoen ging met dit alles eveneens als een nachtkaars uit.

Sterke staaltjes

Gelukkig hadden we onze SV nog. Zij hebben een paar mooie social media initiatieven neergezet zoals een prachtige hart-onder-de-riem-video welke ze op de Vonder geschoten hebben. Onder de noemer ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ werd een parodie gemaakt op een campagne van SC Heerenveen, maar nu uiteraard wel goed uitgevoerd omdat wij Victor in de hoofdrol hadden. Er was ook een Facebook raad-de-speler-emoticon-rebus op te lossen en later zelfs een echte ‘3e helft’ talkshow vanaf een zonovergoten Vonder. Deze uitzending kon via instagram live gevolgd worden.

Toen de Corona regels wat verder vrij werden gegeven mochten onze jeugdleden in ieder geval weer wat trainen, wat uiteindelijk resulteerde in twee geslaagde mini-voetbal toernooitjes, georganiseerd door jeugdtrainers en aangestuurd door het VCR jeugdbestuur. Uiteraard werden de regels gevolgd en mocht hierbij onder andere geen publiek aanwezig zijn.

Wat gaan we doen?

Wat is er nog meer gebeurd en… nog belangrijker… Wat gaan we doen? We gaan er vanuit dat we straks weer los kunnen gaan, alhoewel er waarschijnlijk bepaalde zaken in verband met Corona regelgeving anders kunnen gaan verlopen. Dat zullen we wel zien. Goed, ik ga de belangrijkste zaken voor jullie op een rijtje zetten. 

De jeugd:
De teamindelingen en dergelijke zijn inmiddels in kannen en kruiken. Er is niet enorm veel in veranderd. De grootste aanpassing is dat we helaas geen JO19 in het leven kunnen roepen maar wel een JO17. Over JO19 straks meer.

De senioren:
Bij de dames loopt alles zoals het loopt. Onder leiding van Siebe Fennema zullen zij straks de draad ongetwijfeld weer oppakken met fanatiek trainen en overwinningen afdwingen. Voor onze 30, 35 en 45-plussers zal dit ook gelden, eveneens fanatiek maar dan meestal vanuit een iets andere invalshoek. Voor de rest zal VCR uit de startblokken vertrekken met een 1e, 2e en ja… daar komt ie… een 3e elftal. Met het doorschuiven van de JO19 spelers van vorig seizoen zien wij hier weer mogelijkheden toe en dat stemt ons zeker blij. 

VCR 2:
Wat betreft de begeleiding staan hier ook veranderingen op stapel. Kees Ros zal samen met Sietse Halbesma en Mark van der Galiën voor deze groep komen te staan. Zij zullen als het ware een prestatie gerichte brug vormen tussen het eerste en derde elftal; teams waarin overgekomen JO19 spelers ook hun plekje zullen vinden. Ik wens dit trio veel succes, wijsheid en plezier toe in deze nieuwe rol. Namens VCR wil ik in dit kader ook hun voorganger Oane Riemersma nog even in het bijzonder benoemen én bedanken, omdat hij de jaren hiervoor met veel inzet, als echte clubman VCR 2 door dik en dun heeft begeleid. Sjapoo!

VCR 1:
Onze nieuwe hoofdtrainer Raymond van Zandvoort is zoals bekend vlak voor de Corona perikelen officieel in onze VCR gelederen opgenomen. Ook voor hem werd het een rare gewaarwording; een nieuwe start in een nieuwe omgeving en nieuwe spelers maar domweg niet kunnen beginnen. Op 9 juni j.l. heeft hij samen met zijn staf eindelijk de spelers in levende lijve ontmoet tijdens eens geslaagde kennismakingsavond. Het voelde goed om spelers en staf weer eens bij elkaar te zien waaronder ‘nieuwe’ gezichten van uiteraard Raymond zelf, Jakko Veldstra (keeper) en een 5-tal spelers uit onze vorige JO19 lichting. Op de (Corona proof geschoten) 2020 teamfoto ontbreken overigens de gezichten van Je Nilson Pires en Jorrit Hiemstra.

VCR 1 spelers welke vanwege carrière en verhuizing zijn vertrokken afgelopen seizoen zijn Melle Wielinga, Arno Riemersma en Jitse Hoekstra. De laatst genoemde wil voor het nationaal elftal van Canada uitkomen of anders wordt hij wel boer schijnt het. Hoe dan ook, het ga jullie goed boys en don’t be strangers.

Vooruitzicht

We gaan er al met al vanuit dat we straks na de zomer weer los kunnen met z’n allen! Er zullen ongetwijfeld nieuwe regels en normen volgen waar we tegen aan gaan lopen. De tijd zal het ons ongetwijfeld leren. Het belangrijkste zal zijn dat we met z’n allen weer mogen gaan genieten van voetbal en gezelligheid, wat een prachtig vooruitzicht is toch? Ik wil jullie tot slot allemaal nog een aantal mooie vakantieweken toewensen, geniet ervan!

 

Oant sjen op de Vonder,

Jaap van der Galiën
Voorzitter VCR.

 

…………………………………………………………………………………….

 

Voorlopig schema VCR 1

• 4 augustus: Start trainingen
• 15 augustus: Oefenwedstrijd uit tegen Viod 1
• 22 augustus: Oefenwedstrijd uit tegen De Sweach
• 29 augustus: 1e bekerwedstrijd

 

team2020LR.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!