Datum

9 maart 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

RINSUMAGEAST – Driepunter in De Geast, hoezee! Na de nederlaag tegen Ternaard 2 kort na de winterstop was het bijna een maand later tijd om wél met de winst aan de haal te gaan. Dat lukte. Anjum 2 werd met 2-1 in een wederom weinig enerverende wedstrijd aan de kant gezet. De schoonheidsprijs of niet, het draait uiteindelijk om één ding. Twee dingen dan: drie punten zijn uiteraard ook belangrijk.

It Twadde kreeg bijna een maand tijd om uit te huilen na de nederlaag tegen Ternaard. Een winterstop 2.0 was een feit. Genoeg tijd voor een tip en top voorbereiding zou je denken, maar het was weer behelpen. Torro moest aan de arbeit, Jelmer was wegens omstandigheden afwezig, Romke was op kamp en voor de rest waren er nog wat pijntjes binnen de selecties van VCR 1 en 2. Hylke Meindertsma deed het in de heenwedstrijd tegen Anjum naar behoren en werd weer van stal gehaald. Hij werd meteen gebombardeerd tot ‘De Chiellini van Raard’. Pires da Silva zag op de wedstrijddag een beetje bleekjes (haha) en het scheen dat hij de dag ervoor iets verkeerds had gegeten. Hij had last van misselijkheid, maar was niet té beroerd om negentig minuten te ballen. Tevens maakte good old uncle Hoeke zijn rentree in het heilige shirt van VCR 2 en kon Dreijer voor een halfuurtje komen opdraven, twee meevallers.

Onder toeziend oog van een handjevol toeschouwers concludeerde trainert Riemersma dat er weer sprake was ‘fan dy tyfushurde wyn’. Dat betekende dat er maatregelen moesten worden genomen en dat De Groot de hoekschoppen met tegenwind niet mocht nemen. Niet dat dat iets uit zou maken, want scoren uit een hoekschop is iets van de vele dingen die It Twadde niet bepaalt beheerst dit seizoen. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de kant van de gasten na bijna vijf minuten. Zwaagstra bracht prima redding en hield zijn doel schoon. Na twintig minuten kon het handjevol toeschouwers eindenlijk juichen nadat Halbesma een afzwaaier van Riemersma binnenwerkte: 1-0. De ban was gebroken zou je denken. Nope...

Vlak voor het begin van de tweede helft kwam Trekje met het feit dat die tweede treffer gemaakt moest worden wilde VCR 2 de drie punten toe eigenen. Dat had te maken met de verondersteling dat Zwaagstra schijnbaar nooit de nul weet te houden, maar dat terzijde. Dat leek tien minuten na rust al werkelijkheid te worden, nadat Anjum dubieus op gelijke hoogte kwam. Zwaagstra werd onderuit geblazen, maar arbiter Hoekstra leek de treffer in eerste instantie goed te keuren door richting de middenstip te wijzen. Diezelfde avond wilde Trekje onder invloed van een bakje bier bij de leidsman thuis verhaal halen voor de ontvangen gele kaart (verder niet van belang). Hoekstra verklaarde op dat moment dat hij meteen het doelpunt al had afgekeurd en een vrije trap toekende, maar hij kon zo snel niet naar zijn fluit grijpen. Deze Kelderklassiaanse taferelen waren hem snel vergeven.

Zo bleef de stand lang 1-0 en werd Anjum steeds gevaarlijker. Kans na kans werd gemist, terwijl VCR 2 achter de feiten aan liep en vrijwel niks kon creëeren. Bijna een kwartier voor tijd kon invaller Dreijer de wedstrijd beslissen nadat hij voor open doel kwam na een foutje van de doelman. Normaliter schijnt het dat hij dit soort kansen zonder enige moeite weet te verzilveren, maar dit keer ging de bal op de paal. Vlak voor het einde bleek De Groot weer van grote waarde door wél de voorsprong te verdubbelen. Trekje wist De Groot met een fraaie pass te bereiken en uit een lastige positie schoot De Groot onberispelijk raak, wedstrijd beslist.

Anjum toonde in blessuretijd nog een teken van leven door de aansluitingstreffer te maken, maar die kwam te laat. De gasten hadden in de tweede helft eerder moeten scoren, maar lieten dat na. Het kijkcijfer van deze wedstrijd was een onvoldoende, maar ach, de drie punten zijn binnen. Dat is wat telde na negentig minuten. Zo stond VCR na het weekeinde weer gedeeld tweede met 25 punten. Dat werd uiteraard gevierd in de kantine en Visser kwam met de uitspraak dat het deze wedstrijd nooit gelijk heeft gestaan. De eerste twintig minuten niet gezien Visser? Niemand weet wat hij precies bedoelde. Waarschijnlijk doelde hij op het feit dat de tegenstander voor aanvang al 1-0 achter stond bij het aanschouwen van de solide defensie bestaande uit Visser en ‘De Chiellini van Raard’.

Komende zaterdag staat er een streekderby op het programma: De Striid om Stiennendaam. Een lastige uitwedstrijd op het kunstgrasveld van Trynwalden 2, maar al met al weer een prachtig affiche.

De elf hokkelingen: Zwaagstra; Riemersma, Visser, Meindertsma, De Haas; De Groot, Pires da Silva, Falize, Halbesma (Dreijer); Kuipers (Hiemstra), Trekje