Vijfklapper in De Geast: It Twadde met een 'twadde' plek de winterstop in

Datum

15 december 2018 12:15

Accommodatie

Onbekend

RINSUMAGEAST – De Twadde-trein dendert door. Vorige week werd station Hardegarijp wegens het slechte weer nog gemist. Zaterdag werd Marrum 2 zonder al te veel inspanningen aan de kant gezet: 5-0. Grote man was de in het begin van dit seizoen van Zwaagwesteinde overgekomen Schat met vier doelpunten. Door de ruime zege gaat VCR 2 met een tweede plaats de winterstop in. Chapeau, puike prestatie na de promotie van vorig seizoen. De trainingsopkomst buiten beschouwing gelaten.

Vorige week donderdag werd in café ‘t Roosje na de afsluitende training geen woord gerept over de laatste tegenstander zo vlak voor de winterperiode. Ja, sporadisch: “Stelt dat wat foar, dat Marrum?” Voor de rest was het gespreksonderwerp de rode lantaarn van Boersma en uiteraard het seniorenuitje richting Dûke Lûk. Klinkt wel een beetje bejaard, seniorenuitje. Alsof stichting De Zonnebloem voor een aantal 50 plussers iets op touw had gezet. Nee, feit was dat alle seniorenelftallen zaterdag gang zetten richting Feanwâldsterwâl om vervolgens ernstig aangeschoten weer terug te gaan. Van basisspeler bij VCR 1 tot de scheidsrechter van VCR 2, van Sjoerd Hiemstra tot Hoeke Hiemstra en van De Froulju tot de afgeschreven oudgedienden en ander gespuis: iedereen ging mee.  Zelfs Ghetto. We come as one. Waar een kleine club groot in is.

Voordat deze happening van start kon gaan, moest eerst nog even afgerekend worden met Marrum 2. En dat varkentje werd gewassen. Bij sommige tegenstanders zie je aan de voorbereiding en na de eerste speelminuten dat het kwaliteitsverschil wel eens te groot kan zijn. Net zoals de robuuste spits van Marrum. Deze was ook te groot. De solide defensie Visser en Hoekstra hadden het niet spectaculair lastig, maar met name Hoekstra had soms een trapje nodig om het kopduel aan te gaan. Gelukkig werd deze aanvaller geen moment gevaarlijk. Een slechte start gaat je ook niet in de koude kleren zitten natuurlijk. Haakma wist al na drie minuten zijn duizelingwekkende doelpuntaantal verder uit te breiden door een verlaat Sinterklaas-cadeatje te ontvangen. Vanaf het middenveld werd een terugspeel op de doelman verneukt en Haakma wist dit buitenkansje te verzilveren door de bal te onderscheppen en de doelman te verschalken.

Eigenlijk was de wedstrijd toen al beslist. Het spel was niet groots, maar het was éénrichtingsverkeer. Marrum werd nimmer gevaarlijk, terwijl VCR zo nu en dan een puik aantal kansen kreeg om een monsterscore op het wedstrijdformulier te zetten. Voor rust werden nog twee doelpunten verzilverd. Eerst rondde Schat na bijna een kwartier buiten het strafschopgebied fraai af na een bekeken schot in de verre hoek. Voor rust wist hij van dichtbij raak te knallen na een mooie aanval. Zo, wedstrijd beslist. Nog drie kwartier en dan winsterstop. Tijd voor het goudgele vocht in de kantine. Zo werd er de tweede helft ook gespeeld. Marrum was op sterven na dood en VCR vond het ook wel prima. Een reeks kansen werden uiteraard niet benut, maar Schat wist er toch nog twee te maken. Zijn hattrick werd eerst compleet gemaakt na een rush alleen op de doelman af. Zo was de (kerst)bal na de wedstrijd voor hem.

Het slotakkoord was wederom fraai. Na een prachtige steekbal van Halbesma kwam Schat opnieuw voor het doel te staan, wachtte even en kon beheerst binnen tikken: 5-0. Prima overwinning, vier doelpuntjes van Schat. Daarna kwam het vizier al snel richting belangrijkere zaken te staan. Het uitje bij Dûke Lûk. Er werd gelachen, er werden herinneringen opgehaald en er werd wat gedronken. Ach, hou op man. Er werd zoals altijd weer ordinair gezopen. Goeie afsluiter van een prima eerste seizoenshelft. Een tweede plek na een reeks overwinningen, barslechte wedstrijden en vochtige derde helften.

De gehele selectie van It Twadde (behalve Trekje) en technische staf wensen u fijne feestdagen en weinig punten toe.