It Twadde nog niet uit winterslaap na nederlaag tegen Ternaard

Datum

9 februari 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

RINSUMAGEAST – Na een seniorenuitje met De Zonnebloem, vrieskou, overmatig alcoholgebruik, een aantal weken rust, geen trainingen, geen oefenwedstrijden en nog wat afgelastigen mocht It Twadde vorige week zaterdag aftrappen aan de tweede seizoenshelft. Ternaard-thuis, altijd lastig. Met een windkracht van heb ik jou daar viel er niet veel te genieten en goed voetbal was verre van mogelijk. Na negentig minuten zijwind was Ternaard de terechte winnaar: 1-3.

Zoals wel vaker dit seizoen was de selectie weer verre van intact. Aanstormende supertalenten Mossel en Feddema werden weer gepolst om mee te doen en hadden hier wel weer oren naar. Feddema had die ochtend tijdens VIOD JO-17 – VCR JO-17 de gehele wedstrijd op het middenveld staan sleuren en moest zich nu ook nog klaarmaken voor de clash tegen het stugge Ternaard. Volgens Haakma speelde hij op die leeftijd drie wedstrijden per dag, dus no problemo. Naast het feit dat er noodgedwongen junioren mee moesten ballen bleef er over beide helften één wisselspeler over. Torro deed de eerste helft mee en moest daarna een keuken plaatsen in het ouderlijk huis (open sollicitatie voor de Keuken Kampioen Divisie?). De Groot was de tweede helft pas beschikbaar vanwege de open dag van de NHL waar hij waarschijnlijk toch geen studie gaat volgen. Spelers als Trekje, Haakma, Zwaagstra, Iedema, Visser en Hiemstra waren gelukkig wel beschikbaar. Dit was de selectie en daar zult u het mee moeten doen.

De hoop op een overwinning was al snel vervlogen toen duidelijk werd dat de wind de overhand had. Plus het feit dat VCR nauwelijks op de vijandelijke helft te vinden was en Ternaard tien minuten voor rust op voorsprong kwam, was er niet heel veel te genieten. De Ternaarder vedette Kingma kreeg nog even een tijdstraf opgelegd wegens verbale uitlatingen tegenover de arbiter, maar It Twadde wist niet te profiteren van de man-meer-situatie. In de rust en in de tweede helft was plaats voor een paar zeldzame hoogtepunten. In de theepauze was het voor Mossel tijd voor een lunchpauze. Vier droge worsten van Weidenaar inclusief een pot mosterd (Jordy Mosterd) werden tevoorschijn gehaald. Aangezien de verpakking tegenstribbelde kon Mosterd maar één droge worst achterover slaan aangezien hij zijn kunsten in de tweede helft moest vertonen en dus aan de warming-up moest beginnen.

Begin tweede helft kwam VCR door nieuw elan zowaar op gelijke hoogte. De Ternaarder doelman kreeg de bal niet klem en De Groot wist daarvan te profiteren door de bal binnen te tikken. Gouden wissel leek het. De Groot kreeg het op zijn heupen en eiste de hoekschoppen ook al op. Nadat hij een hoekschop voor wilde slingeren kwam de bal als een boemerang terug op de hoofdpersoon zelf. De egoïst. “Ja, ik had tegenwind” en “Het kwam écht door de wind” mocht geen excuus zijn. Tsja, wie de bal kaatst kan ‘m terug verwachten. Ternaard kreeg zelf ook een hoekschop aan dezelfde kant van het veld, andere hoek weliswaar, maar met tegenwind. Zij kregen die bal wél voor en kwamen vervolgens wederom op voorsprong. VCR creëerde bitter weinig terwijl Ternaard de wedstrijd meerdere malen in het slot kon gooien. Dat gebeurde op een moment dat alles en iedereen het wel best leek te vinden.

Een ander hoogtepunt was het spotten van Sinterklaas vanuit de dug-out. Het leek er op dat De Sint in zijn vrijetijdskleding en mét staf dit hoogstaande kelderklasse-niveautje aan het volgen was, maar het bleek Hiemstra te zijn die de ballen uit de sloot probeerde te vissen met zo’n ballenvanger of hoe u het ook wilt noemen. Verder was het ouderwets bar en boos zo kort na de winterstop. Met een 1-3 nederlaag moest VCR 2 de wonden likken. Het schoot niet bepaald uit de startblokken zo in de tweede seizoenshelft. De derde helft was van hoger niveau. De wedstrijd was al snel vergeten en het motto “Let the liquor do the thinking” was weer van toepassing. Nadat er eindelijk een einde is gekomen aan die ellendige winterstop, zal het even duren voordat It Twadde weer door de mand valt. De wedstrijd tegen Marrum op 16 februari is inmiddels afgelast en dus duurt het een maand richting de volgende wedstrijd. Op 9 maart is op eigen veld het altijd lastige Anjum 2 de tegenstander.

De spelers die door de mand vielen tegen Ternaard: Zwaagstra; Riemersma, J. Hiemstra, Visser, De Haas; Halbesma, Torro (De Groot), Feddema, Trekje; Haakma (Mosterd), Iedema