Datum

17 november 2018 12:15

Accommodatie

Onbekend

RINSUMAGEAST –  It Twadde blijft maar winnen op eigen bodem. Dit keer werd Trynwalden 2 met 4-2 aan de kant gezet. De zege was ietwat geflatteerd en kwam pas in de blessuretijd tot stand. Daarmee wint VCR 2 de eerste clash in De Striid om Stiennendaam. Een wedstrijd winnen tegen de verhoudingen in: deed Anjum 2 dat vorige week niet? Zo wint It Twadde ook eens op die manier.

VC Trynwalden. Voor enige historie tussen It Twadde en Trynwalden moeten we terug naar oktober vorig jaar. Daarin trof VCR 2 in vriendschappelijk verband het derde elftal van Trynwalden. De wedstrijd was het kijken niet waard, de toeschouwers waren op één hand te tellen en uiteindelijk trokken De Geastmers met 4-1 aan het langste eind. Echter, enige gebeurtenissen die wedstrijd zijn tot op de dag van vandaag nog steeds reden tot gesprekstof op De Vonder, in de kantine en in de kroeg. Anne Wiegersma dacht die match een glaszuivere hattrick te hebben gemaakt. De hattrick werd in de derde helft gerectificeerd. Eén van de drie doelpunten werd toen namelijk binnengegleden door de tegenstander. Nadat iedereen destijds menig vloekwoorden rijker was geworden, werd er nog steeds niet toegegeven door Wiegersma. Als schrale troost werd een aantal dagen later een wedstrijdshirt aan hem aangeboden met het aantal doelpunten als rugnummer: 2. Afgelopen zaterdag lukte het Haakma wel wat Wiegersma niet voor elkaar kreeg tegen Trynwalden.

De voorbereiding voorafgaande De Striid om Stiennendaam verliep niet geheel vlekkeloos. Trainert Riemersma liet voor een keer verstek gaan en Torro probeerde er als speler/trainer donderdag wat van de te maken. Dat resulteerde in een opkomst die zelfs op twee handen te tellen was. Toeval? Eén en één is twee... De Groot wilde op eigen wijze zijn plekje in de selectie weer verzekeren en was weer traditioneel bezig. Eerst kreeg Trekje een ijsbeentje te verduren en daarmee was het onzeker of hij inzetbaar was afgelopen zaterdag. Daarna bezorgde De Groot Iedema letterlijk kopzorgen. Iedema moest het strijdtoneel verlaten met een bloedende hoofdwond en later bleek dat zijn wond gehecht was. De Groot was er uiteraard mede daarom noodgedwongen weer bij, maar moest dit keer wel disciplinair plaatsnemen in de dug-out. De Haas was er ook weer bij, kwam op tijd en was verder niks vergeten. Wel was hij onderweg naar de sportvelden drie keer omgekeerd om het één en ander op te halen.

In tegenstelling tot vorige week tegen Anjum had It Twadde weer een compleet ander elftal op het veld te staan. Meindertsma en Mossel deden het vorige week naar behoren, maar werden bedankt voor bewezen diensten. Visser was weer teruggekeerd van een rustgevend weekendje weg en nam naast Torro plaats in het hart van de defensie. Snelheid alom dus... Tevens mochten Riemersma en Hoekstra na blessureleed speelminuten maken bij VCR 2. De tegenstander, Trynwalden 2, was duidelijk een betere opponent dan Anjum 2 de week ervoor. Toch kwam It Twadde na bijna twintig minuten spelplezier op voorsprong. Hoekstra wist vanaf de linkerflank Haakma te vinden. Haakma benutte deze mogelijkheid met buitenkantje voet, weer eens wat anders dan met it kopke. Lang mochten deze van het paard getilde vedettes niet van de voorsprong genieten. Al vrij snel viel de gelijkmaker: Faber (of G. J, Hoekstra) schoot van dichtbij raak. Luttele seconden daarna had Trynwalden zelfs op voorsprong moeten komen, maar Zwaagstra stond op de juiste plek.

Meteen na rust kwam VCR wederom op voorsprong en wéér was het Haakma. Na een hoekschop genomen door Trekje kon Haakma zo snel niet voor de bal vandaan komen en dit keer scoorde hij wel met it kopke. Nadat VCR een aantal goede kansen had verprutst op de 3-1, werden de gasten beter en waren bij tijd en wijle vaak op de helft van VCR te vinden. VCR had het lastig en G. J. Hoekstra (of Faber) kopte namens Trynwalden de gelijkmaker binnen. Het einde van de wedstrijd naderde en iedereen kon leven met een puntje. Gelukkig is er altijd nog de blessuretijd. Haakma dreigde door te breken om het winnende doelpunt binnen te schieten, maar hij werd in het strafschopgebied gevloerd. Strafschop! Onze eigen Piet, Arbiter Piet, toonde zich als hulpje van It Twadde in plaats van Sinterklaas en wees naar de stip. Falize had geen moeite met de pingel en schoot de 3-2 tegen de touwen. De overwinning was bijna binnen.

Trynwalden gaf het op en het was wachten op het laatste fluitsignaal om vervolgens zo snel mogelijk te douchen en de kantine binnen te strompelen. Daar moesten de over het paard getilde vedettes nog even mee wachten. Diep in blessuretijd gaf Trekje de bal nog meer een keer voor. Deze prachtige voorzet belandde perfect bij Haakma op het hoofd en dus werd het ook nog 4-2. Wéér met it kopke, het begint nu echt een beetje standaard te worden. Het bleek tevens het derde doelpunt voor Haakma te zijn en dus een hattrick. Iets wat Wiegersma niet lukte tegen Trynwalden. De overwinning was ietwat geflatteerd, maar daar had iedereen maling aan. De drie punten waren binnen en vorige week ging It Twadde onderuit waar een gelijkspel verdiend was geweest.

Vol zelfvertrouwen wordt er komende zaterdag naar Birdaard afgereisd voor de derby tegen De Skieppekoppen (12:30). FC Birdaard staat samen met Veenwouden 3 op laatste plaats zonder maar een enkele overwinning. Typisch weer iets voor VCR wanneer Birdaard dan aan het langste eind trekt...

Opstelling VCR 2: Zwaagstra; Riemersma (De Groot), Visser (Hiemstra), Torro, De Haas; Halbesma, Falize, Kuipers, Trekje; Hoekstra (Visser), Haakma