Datum

16 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

OENKERK – Na de winstpartij op Anjum stond zaterdag weer een wedstrijd op de planning. Zijn we niet gewend hè de laatste weken. Trynwalden 2 was de tegenstander. Een streekderby, De Striid om Stiennendaam. Een stuk minder beladen dan pak ‘m beet The Eternal Derby, Boca Junios – River Plate en Dinamo Zagreb – Hajduk Split, maar al met al weer een mooi affiche. Helaas wist It Twadde een 2-0 voorsprong in de tweede helft volledig uit handen te geven en trok Trynwalden in de slotfase aan het langste eind: 3-2.

Moet ook nog naar Heerenveen. Los af die bende. Bier zuipen. Duidelijke taal van Zwaagstra in de groepsapp van It Twadde. Dit was de reactie nadat Trynwalden kwam met het voorstel om de wedstijd drie kwartier later te laten spelen aangezien alle wedstrijden door het slechte weer naar het kunstgras werden verplaatst. Dat kwam niet al te best uit, aangezien twee van de selectieleden meteen na de wedstrijd richting een concert in Amsterdam moesten en aantal hadden ook wel iets beters te doen. De selectie was de laatste weken al redelijk uitgedund. De reacties sprake dus voor zich. 14:30 bleef 14:30. Wot in geseir om nix. Geseik. Aldus Hoeke. Ja, laten we het over de Zwarte Pieten discussie hebben of het feit dat we met z’n allen minder vlees moeten gaan eten.

De vraag was aanvankelijk of Zwaagstra zelf wel fit genoeg was. De beste jongen kreeg vorige week een bal tegen de neus gewerkt en ging gestrekt. Dy jonge hat ek altyd wat. De redding was verder prima, viel niets op af te dingen. Neusje voor de goal zullen we maar zeggen. Net zoals vorige week waren er weer een aantal afwezigen en stond er weer een redelijk ander elftal te schitteren. Torro moest wederom aan de arbeit, Iedema was nog steeds op kamp en tot overmaat van ramp bleek Visser een beetje grieperig. Meindertsma werd nog maar eens van stal gehaald en Jelmer Hiemstra keerde weer terug in de basis. Jordy Mosterd maakte zijn eerste minuten als basisspeler en Braaksma en Dreijer mochten wedstrijdritme opdoen in It Twadde. De man in vorm, Big Sieb, was er ook gewoon weer bij. Hols werd als laaste opgeroepen voor Oranje en mocht de tweede helft zijn rentree maken. Al met al komt het altijd weer goed.

Met het verjaardagsfeest van Zwaagstra bij sommigen nog in de benen duurde het niet lang voordat VCR kon juichen. In de beginfase van De Striid schoot Dreijer een vrije trap vanuit mooie positie onder de doelman door. Wie had dat gedacht? Van Iedema op kamp en Torro aan het werk, naar op voorsprong in het verre Oenkerk. Trynwalden wilde maar wat graag orde op voorsprong zetten en werd bij tijd en wijle zeer gevaarlijk voor het doel. Voornamelijk de tropische verrassing was bij vlagen een plaag voor de defensie. Het doel bleef schoon en nadat Falize met een listig passje Trekje een vrije doortocht naar het doel bood, kwam VCR zelfs op een 2-0 voorsprong. Trekje had geen moeite met deze mogelijkheid en verdubbelde met een geplaatst schot de voorsprong. Wie had dat gedacht? Van een doelpuntendroogte bij Trekje van heb ik jou daar, naar van groot belang zijn yn dit minne waar. Trynwalden kon meerdere malen de aansluitingstreffer maken. Gelukkig stonden paal, lat en Zwaagstra in de weg. VCR kreeg zeker ook kansen, maar kroop meerder malen door het oog van de naald.

Bij een 0-2 ruststand bleek dat Jordy Mosterd dit keer zijn lunchpakketje niet had meegenomen. Gelukkig zijn we bij It Twadde de beruerdsten niet en dus werd hem een pak met Friese droge worsten van Weidenaar en een pot mosterd overhandigd om hem door deze moeilijke minuten tijdens de theepauze te slepen. Hij glunderde zichtbaar van oor tot oor, kon in zijn haast wederom de verpakking niet open krijgen, maar genoot zichtbaar van zijn lunchpakket. De worst werd vakkundig door de mosterd gehaald en binnen een paar tellen burgemeester gemaakt. “Moatst se earst efkes drûgje, dan binne se it lekkerst”. Aldus een kenner. Mosterd schitterde de tweede helft dan ook op de rechtshalf met de aanwezige bluf en gogme.

Verder allemaal leuk en aardig, maar wat Trynwalden de eerste helft niet lukte, lukte binnen nog niet eens vijf minuten in de tweede helft wel. De gastheren stelden orde op zaken en binnen een zucht en een scheet stond het al weer 2-2. Onvoorstelbaar zou Nollie zeggen. Trynwalden kreeg in de minuten daarna een reeks kansen op de voorsprong, maar het duurde en het duurde maar. VCR toonde zo nu en dan een teken van leven voorin en iedereen kon op een gegeven moment leven met een gelijkspel. Tot de laatste minuten aanbroken en Trynwalden er dan toch met de winst vandoor ging. Een 2-0 voorsprong volledig weggeven: knap hear. Gezien de kansenverhoudingen wel terecht te noemen.

Komende zaterdag moet het dan maar weer gebeuren. Dan komen in de altijd verhitte derby de mannen van de andere kant van de Ee op bezoek, Birdaard 2. De rode lantaarndrager, maar dat zegt soms niks.

De elf die de voorsprong weggaven: Zwaagstra; Mosterd, J. Hiemstra, Chiellini, De Haas; Riemersma, Falize, Braaksma (H. Hiemstra), De Groot; Dreijer (Hols), Trekje