KNVB-beker: VCR voor de tweede keer onderuit in Twijzel

Datum

4 september 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

TWIJZEL – Voor de tweede keer in een tijdsbestek van een week heeft VCR in Twijzel verloren van de plaatselijke SC. Was het vorige week nog in een oefenwedstrijd (4-3), dit keer was het voor het eggie: de beker. Volgens mensen die er verstand van hebben de kortste weg naar Europa. Na een bij vlagen prima eerste helft en een mindere tweede helft was Twijzel wederom dus een maatje te groot: 3-0. VCR reisde nog wel met vertrouwen af naar sportpark De Moune. Drogeham werd afgelopen zaterdag nog vakkundig afgedroogd in de eerste bekerwedstrijd: 9-2. Melle Wielinga scoorde daarin vijfmaal, nam de wedstrijdbal mee naar huis en had tegen Twijzel zijn kruit verschoten.

Duidelijk was de laatste wedstrijden dat er voetbal in het elftal zit en Boersma dit voetbal graag tot in de puntjes verzorgd wil hebben. Toch was het Twijzel wat in de eerste minuten de dienst uitmaakte en vaak op de oranje-zwarte helft te vinden was. Echter, na ruim tien minuten kwam de eerste echte mogelijkheid op naam van ús eigen Jouke Hoekstra. Een afgemeten voorzet van Jorrit Iwan Koolstra werd door Hoekstra van dichtbij overgekopt. Drie minuten later was VCR nóg dichter bij de 0-1. Dit keer was het Koolstra zelf die een vrije trap op de lat wist te werken. Twijzel kreeg de bal niet weg en op het randje van het strafschopgebied nam Hendrik Hamersma de bal ineens op de pantoffel. Helaas kon de doelman redding brengen op deze heerlijke uithaal. In de minuten daarna liet VCR bij vlagen goed voetbal zien en dat bood hoop op meer.

Helaas kwamen de blauwhemden op voorsprong. Na een half uur spelen werd doelman Smidt met een schuiver onder hem door verschalkt. Een domper voor VCR. In de tweede helft kwam Twijzel er meerdere keren uit, maar de ene kans was de andere niet. Vijf minuten na rust schoot de nummer negen van Twijzel hard over en meerdere keren belandde een raket waar André Kuipers jaloers op was geweest op het dak van de kantine. In de 62e minuut verdubbelde Twijzel dan wel de score nadat een van richting veranderd schot in het doel rolde. Zes minuten na deze ongelukkige tegetreffer kwam de 3-0 op het scorebord nadat de nummer dertien oog in oog met Smidt geen fout maakte. Het was nu gedaan met de pret en VCR kwam er ook niet meer uit. De spelers waren ‘op’. De kansen waren voor Twijzel en zo zogevierden de gastheren dan ook met 3-0. Een verder leerzame wedstrijd met een niet gehoopt resultaat. Het sterke, fysieke Twijzel was duidelijk een maatje te groot.

Wegens de feestweek in Twijzel werd deze wedstrijd in plaats van zaterdag dus afgelopen dinsdag gespeeld. Komende zaterdag dus een rustdag voor VCR 1. Volgende week zaterdag wacht de laatste opponent in de bekerpoule: het sterrenensemble van Blija 1.