Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR pakt punt tegen runner-up Irnsum

14 februari 2023 13:00

Sybrand Smit

Op zaterdag 11 februari was de derde competitiewedstrijd na de winter voor de oranje-zwarte brigade van trainer Dick Groen. Koploper (wedstrijd meer gespeeld dan Noordbergum) in de vijfde klasse B vv Irnsum was de tegenstander. Daar aan het roer Dirk Jelke de Boer uit Ferwerd. Ondanks een zeer matig veld waren alle ingrediƫnten er voor een mooie pot voetbal. Om 14:30 floot scheidsrechter Adema de wedstrijd in gang.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren werd snel duidelijk. Irnsum beschikte over veel loopvermogen en kwaliteit maar bleek vooral achterin ook kwetsbaar. Ook bij de thuisclub was het achterin door enkele mutaties niet altijd stabiel te noemen. De wedstrijd was lang in evenwicht. Na enkele speldenprikjes hier en daar kwam Irnsum op voorsprong. Dit was na zo’n half uur spelen. De organisatie was even helemaal weg en de rechtsbuiten van de gasten Frank Vermeulen wist hier oog in oog met Lennert Koolstra wel raad mee. VCR rechtte meteen de rug en nog geen minuut na de openingstreffer was daar de gelijkmaker.  Jorrit Iwan Koolstra werd weggestuurd door Hendrik Hamersma. Hij nam de bal na de stuit vol op de wreef en schoot de bal hard tegen de touwen, 1-1.

Bij VCR moest Mame Braaksma het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Herbert Wiersma binnen de lijnen. Net voor de pauze kreeg Irnsum een waar het leek niet te missen kans. Toch was het spits en topscorer van deze competitie Julius Huistra die voor leeg doel over schoot. Zo gingen de ploegen met een gelijke stand aan de thee.

In de tweede helft ging VCR vol voor de drie punten. Na een uur spelen kreeg het echter weer een tegenslag. De organisatie bij een corner van Irnsum was ver te zoeken en in de kluts ging de bal tegen de touwen, 1-2.  VCR deed er alles aan om weer een gelijke stand op het scorebord te brengen. Met debutant Nikaj van der Meulen, Rutger Feddema en Jacob Kuipers kwam er nieuw elan binnen de lijnen. Alles of niets dus aan de kant van VCR. In de 77ste minuut kwam er dan eindelijk loon naar werken: na een prima actie van Jouke Hoekstra was daar weer Jorrit Iwan Koolstra met de treffer, 2-2.

Irnsum schrok wakker en kwam twee keer tot een zeer gevaarlijke doelpoging. Keeper Koolstra redde beide malen uitstekend. Toen een paar minuten voor tijd Irnsum door moest met 10 man vanwege een blessuregeval ging VCR nog vol voor de winst. Kansen kwamen er maar helaas waren Rienk de Haas en Jouke Hoekstra ongelukkig bij de afronding. 2-2 was daarom de eindstand. Daar kon iedereen op Sportpark de Vonder wel mee leven. De complimenten zijn er voor jo-19 spelers Nikaj en Herbert, die beide goed invielen en daarmee lieten zien dat er toekomst bij VCR is. Daarnaast mag er een compliment gegeven worden aan het hele elftal dat vandaag als team gestreden heeft en Irnsum pas het tweede puntverlies deze competitie bezorgde.  Volgende week geen wedstrijd voor VCR. 25 februari wordt er weer gespeeld in een thuiswedstrijd tegen Suawoude.  Aftrap 14:00, komt het zien!