Facebook Toestaan Niet toestaan

Toch drie punten na knotsgekke slotfase voor VCR in Wurdum

5 februari 2023 13:30

Sybrand Smit

VCR heeft zaterdag de volle buit gepakt tegen WWS in Wurdum. Na 90 minuten en wat blessuretijd zou er 3-5 op het scorebord staan, mocht deze aan staan. De aanwezige supporters van beide ploegen zijn niet zozeer verwend met goed voetbal, wel met veel doelpunten. Het venijn zat ‘m zeker in de staart.

Bij VCR ontbrak Jorrit Iwan Koolstra, daarentegen was Mame Braaksma weer terug van een blessure. VCR probeerde het vandaag met een 5-3-2 opstelling, waarbij Ruerd de Haas en Erwin Raap als de moderne wingbacks fungeerden. Dit pakte vandaag goed uit. VCR bepaalde het spel vanaf het begin en kreeg via het aanvalstrio voorin voldoende kansen. De openingstreffer was echter voor WWS. Na balverlies bij VCR werd de spits vrij voor doelman Lennert Koolstra gezet. In de afronding was hij koelbloedig en liet onze keeper geen kans. VCR ging niet bij de pakken neerzitten en draaide de achterstand terecht om. Eerst was het Rienk de Haas die Jouke Hoekstra bediende, even later was het Rienk zelf die beheerst afrondde. Dit resulteerde in de 1-2 ruststand.

Na de thee een redelijk spelend VCR wat voldoende kansen creëerde. Het waren met name Jouke en Rienk die de kansen kregen, maar het vizier niet altijd op scherp hadden staan. Toen Jouke na een fraaie solo de 1-3 aantekende, leek de wedstrijd beslist. Net als een week eerder tegen de Walden sloop er bij VCR echter een bepaalde onrust in de ploeg, waardoor trainer Dick Groen en zijn staf eigenlijk nooit achterover in in de dug-out kunnen zitten.

Ondanks legio kansen wilde de vierde treffer niet vallen voor VCR. WWS bleef hierdoor hopen en vond de aansluitingstreffer tien minuten voor tijd vanuit een scrimmage uit een vrije trap. Het werden nog een aantal hete minuten. Net voor tijd viel de onvermijdelijke 3-3. Ondanks een vermeend duwtje werd de bal schitterend tegen de touwen gewerkt en was de comeback compleet. Dit leek de eindstand te zijn, ware het niet dat VCR ineens weer doelpunten kon maken. Jordy Mossel maakte een treffer die leek op de 3-3, een halve omhaal vanuit een voorzet vanaf de zijkant. Een prachtige goal en ook de winnende, zo verkondigde hijzelf na afloop. Er volgden nog een aantal paniekmomenten voor de goal van Lennert, overigens mooi op beeld gezet en te bewonderen op het twitteraccount van VV Warga. Een goal kwam er niet meer voor WWS, voor VCR wel. In de dying seconds was het Rienk die het laatste zetje gaf na een goed uitgespeelde counter.

Een slotfase met alles er op en er aan en uiteindelijk wel een driepunter. Wil VCR volgende week tegen hoogvlieger Irnsum punten pakken, zal het nog wel wat beter voor de dag moeten komen. VCR kan moed putten uit het feit dat het tegen betere tegenstanders meestal ook wat beter voetbalt. We gaan het zien! Volgende week 14:30 op Sportpark de Vonder.