Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR verslaat na verlenging stug HJSC

5 juni 2023 19:45

Sybrand Smit

De Hommerts was de locatie voor de halve finale ronde van VCR in de nacompetitie. Dit alles voor promotie naar de vierde klasse. De plaatselijke HJSC was daarin de tegenstander.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Enden. Rienk de Haas had de 0-1 na een half uur spelen op zijn hoofd maar na een voorzet van Abe Dreyer vond hij de deklat op zijn weg. HJSC kreeg ook mogelijkheden. Toen de scheidsrechter de VCR-grensrechter Nico Kramer volledig negeerde leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Goed uitkomen van de uitstekend keepende Lennert Koolstra voorkwam de 1-0 voor de thuisploeg. Net voor rust stuurde Jouke Hoekstra de linksbuiten Abe Dreyer weg. Hij schoot de bal langs de keeper in het net. Was het niet dat van de 300 mensen op en rond het veld er één man een handsbal constateerde… Met de brilstand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust schoot VCR uit de startblokken.  Na een listige pass van Yannick Haakma bracht Jouke Hoekstra de stand op 0-1 voor de 'Hûnewippers'.
Het uitvallen van Jorrit Iwan Koolstra met een enkelblessure zorgde ervoor dat de controle over de wedstrijd even weg leek. Dat werd na wat speldenprikjes van HJSC heel volwassenen opgepakt. Yannick Haakma en Abe Dreyer stonden hun plaatsen af aan Nikaj van der Meulen en Jelle Visser. Nadat VCR meerdere malen discutabel werd afgevlagd was er na 80 minuten toch de onverwachte gelijkmaker: Dom balverlies was de aanleiding voor een snel uitgevoerde counter. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en dus moest er een verlenging aan te pas komen.

De eerste helft van de verlenging was er een grote kans voor de thuisploeg maar weer stond Koolstra paraat. Mame Braaksma verliet het veld en voor hem kwam Jenilson Pires binnen de lijnen voor de laatste minuten. In de tweede verlenging van de verlenging was het eigenlijk wachten op de goal van VCR. Hendrik Hamersma en Jordy Mossel waren heel sterk achterin en met Halbersma en Erwin Raap op de backs stond het als een huis. Ook Jarno van Diggelen speelde weer zeer sterk deze middag.

Hoewel de bank al bezig was met het maken van een strafschoppenlijstje kreeg VCR toch nog wat het verdiende. Jouke kwam vrij voor de keeper na goed doorkoppen van Rienk, met zijn rechter kon hij het afmaken. Grote vreugde bij VCR en het pleit was beslecht. Rienk kon na een duel tussen Jouke en de keeper van HJSC ook nog de 3-1 maken, waarna het zeker beslist was. Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd: Jouke kreeg de bal met een stuit voor zijn voeten. Hij bedacht zich niet en poeierde de bal vanaf veertig meter over de HJSC-keeper heen. Een wereldgoal die zijn prestatie van deze dag kracht bij zette.

Volgende week mag VCR het daarom tegen Boornbergum opnemen voor een plekje in de zo gewilde vierde klasse. Wat zouden we daar weer graag in willen spelen. Komt het zien en kom ons aanmoedigen, volgende week zaterdag 10 juni om 14:30 op het Harddraverspark te vv Dokkum!