Facebook Toestaan Niet toestaan

Eén spannende helft bij de derby VCR – de Walden

23 mei 2023 9:00

Sybrand Smit

VCR heeft zaterdag op een volgepakt en zonovergoten sportpark de Vonder goede buur vv de Walden met 3-0 verslagen. Deze overwinning betekent dat VCR nog steeds een goede kans maakt op nacompetitie en daarmee natuurlijk promotie naar de vierde klasse.

In de eerste helft een slordig VCR en een bij vlagen gevaarlijk de Walden. VCR had meer balbezit, maar wist weinig 100% kansen te creëren. Het aanvalsplan van de Walden was duidelijk: het zocht via de uitstekende doelman Coenraad van der Mark naar de kopsterke Wieger Sikkema. In de counter werden ze dan ook meerdere malen gevaarlijk, waarbij de bal één keer op de lat belandde. Toch was het VCR dat het enige doelpunt maakte: een voorzet van Mame Braaksma werd met een prachtige halve volley van spits Rienk de Haas in de lange hoek geschoten.

Na rust was het verzet bij de Walden gebroken. Hoewel de tweede treffer nog even uitbleef, was VCR veel sterker. Uiteindelijk was het pas in de 74ste minuut dat Jouke Hoekstra de 2-0 op het scorebord zette. Hij bleef rustig na een schitterende steekbal van Yannick Haakma. Jouke maakte niet lang daarna ook de derde. Deze keer veroverde hij zelf de bal en kon hij doorlopen naar de goal, waar hij wederom rustig bleef. Meer kansen volgden, maar het bleef bij 3-0.

Na afloop werd er afscheid genomen van Hendrik Hamersma (Twijzel), Jorrit Iwan Koolstra (trainerscarriere), Abe Dreyer (vaderschap) en good-old Jan Terpstra. Zij mochten de bloemen en een canvas in ontvangst nemen. De derde helft bleef mede door toedoen van de Walden nog lang gezellig.

Volgende week mag VCR uit bij Suwald gaan strijden voor de felbegeerde nacompetitieplek. Uiteraard moet VCR zelf winnen, daarna mag het gaan kijken wat er op de andere velden is gebeurd. Komt het zien op zaterdag 27 mei in Suwald!