VCR kwam, zag, maar overwon niet - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VCR kwam, zag, maar overwon niet

20 november 2022 20:30

Sybrand Smit

Speelronde zeven voor de oranje zwarte brigade uit Rinsumageest. In en tegen de gedoodverfde titelkandidaat Noordbergum.

Voor VCR een mooie uitdaging tegen een sterk voetballend elftal. Aderlating voor VCR vandaag is de geblesseerd geraakte Jorrit Iwan Koolstra. Toch wel de aanjager bij dit nog jonge elftal. Zijn plaats op de laatste man werd na veel puzzelwerk ingevuld door Jenilson Pires.

Dat die keuze misschien niet de beste was bleek nadat de kruitdampen waren opgetrokken.  Ook Lorenzo Falize, Rendert Meindertsma,  Jacco Veldstra en Erwin Raap waren door blessures helaas afwezig. Voor VCR was alles er aan gelegen om met veel strijd en durf aan de bal een resultaat te gaan behalen. Nadat Lennert Koolstra een vrije trap van topscorer Bourakba uit de boven hoek had geranseld was de eerste grote kans daar voor VCR. Na goed stoorwerk van Jarno van Diggelen kwam de bal via Mame Braaksma bij Jouke Hoekstra terecht. Helaas schoot hij de bal hard op de voeten van de goalie. De daarop volgende hoekschop leverde niks op. Waar VCR voetballend prima mee kon met de thuisclub werd het na 20 minuten spelen toch 1-0. Een voorzet/schot wordt niet goed verwerkt en belandt tergend langzaam tegen de touwen. VCR laat het er niet bij zitten. Weer is het Jouke die zichzelf vrijspeelt. Ditmaal schiet hij de bal onhoudbaar tegen de binnenkant van de paal, alleen rolt de bal weer het veld in. Als Jordy Mossel net voor rust zijn tegenstander even kwijt is en Pires de verkeerde keuze maakt ligt ook de 2-0 in het mandje. Een harde tik en werk aan de winkel voor de technische staf om de ploeg weer met volle moed de tweede helft te laten aanvangen.

Na wat een rommelige beginfase in de tweede helft is daar uit het niets de  aansluitingstreffer. Mame Braaksma neemt een afgeslagen bal wat half op de pantoffel en de bal gaat via een verdediger erin. Een mooie opsteker voor VCR.  Grote aderlating is daarna de blessure van sterkhouder Jouke Hoekstra. Een ware plaag voor de Noordbergum defensie, maar hij moet met een op het oog ernstige knie blessure held veld verlaten. Abe Dreyer, ook al niet al te fit, komt binnen de lijnen. De beide Hendrik boys worden door het elftal geslingerd, blijft lastig twee met dezelfde naam.

Mooi moment is het debuut van Herbert Wiersma in de hoofdmacht. Hij kwam in het veld voor Yannick Haakma en Jelle Visser kwam voor Jordy Mossel. Waar VCR alles op alles zet worden de ruimtes achterin steeds groter. Daar profiteert Noordbergum in de 75ste minuut van. Waar Lennert zijn ploeg nog lang in de wedstrijd hield moet ook hij het antwoord schuldig blijven, 3-1. Noordbergum krijgt kansen om de score uit te breiden want van een organisatie achterin bij VCR is geen sprake meer. Als Noordbergum daar keer op keer in verzuimd en VCR de uit het niets via een prachtig doelpunt van Rienk de Haas de 3-2 maakt is nog alles mogelijk. Ruerd de Haas draait de bal nog een keer in de doelmond maar invaller Jelle Visser kopt de bal naast het doel. Einde wedstrijd.  Een moedig en strijdend VCR laat zich deze middag van een prima kant zien. Noordbergum, kwalitatief een sterke ploeg, kregen we toch op momenten aan het wankelen.  Geen punten helaas en zo wordt het gat met de bovenste plekken steeds groter. Voor VCR zaak om in de komende drie potjes voor de winterstop de negen punten te gaan pakken. Volgende week Nicator thuis. Komt het zien!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!