Facebook Toestaan Niet toestaan

SSS’68 veel effectiever dan VCR

16 november 2022 20:00

Sybrand Smit

Op voorhand een mooi affiche tussen VCR (6) en SSS'68 (5). Voor VCR zaak om de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen.

Bij Blija werd daar vorige week een goed begin aan gegeven. Zaak om daar vandaag een vervolg aan te geven. Onder leiding van scheidsrechter Okkema werd de wedstrijd in gang gefloten. Het waren de gasten die na enkele minuten spelen brutaal de leiding pakten. Het duurde niet heel lang voordat Jouke Hoekstra na een mooie steekbal van Mame Braaksma de stand weer in evenwicht bracht,1-1. VCR was de betere maar toch waren het weer de gasten die op voorsprong kwamen. Dat hier tweemaal buitenspel aan vooraf ging maakte de achterstand nog iets pijnlijker. Maar de scheidsrechter hield voet bij stuk en bleef bij zijn beslissing. VCR kreeg nog wel enkele goede kansen maar het vizier stond niet op scherp.

Dat bleek ook na de thee. Meteen na rust creëerde VCR wel vier honderd procent kansen, maar de bal wilde er vandaag maar niet in. SSS 68 bleef vooral loeren op de lange bal in de omschakeling en had daar met hun laatste man een prima speler voor. De ploeg uit Marssum liep snel uit naar een, jawel: 1-4 voorsprong. Rienk de Haas deed na voorbereidend werk van Jorrit Iwan Koolstra nog wel wat terug. Het slotoffensief van VCR leverde nog voldoende kansen op voor meer. Zo was Jouke te onzelfzuchtig en schoot Abe Dreyer nog op de lat. Helaas mocht het deze middag niet zo zijn. Een zure nederlaag. Volgende week de wedstrijd in en tegen Noordbergum.

Op naar een goed resultaat tegen het nog foutloze Manchester City van de Walden: Noordbergum.