Sjoerd "Big" vd Galiën elfde erelid bij VCR - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sjoerd "Big" vd Galiën elfde erelid bij VCR

29 oktober 2022 12:00


Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft het, het VCR hoofdbestuur behaagt, om het vertrekkende hoofdbestuurslid sponsorzaken, Sjoerd vd Galiën als elfde erelid van de vereniging te benoemen.

Sjoerd begon als zeventienjarig broekje in de feestcommissie van het gigantische bierfeest festijn en spektakelstuk in de hete zomer van 1983, met o.a. optredens van Dennie Christian en de Havenzangers. Verder werd hij leider en trainer van meerdere jeugdteams en nam hij zitting in het jeugdbestuur eind negentiger jaren. Als talentvol jeugdvoetballer vertrok hij naar de Broekster Boys om vervolgens een 1 jaar later gedesillusioneerd weer terug te keren naar zijn grote liefde VCR. 

Na een lange voetbalcarrière als actief speler in het vlaggenschip van VCR werd hij later een paar seizoenen leider van VCR 1 bij trainer Anton van Zwol en bij het interim trainersduo Leo Jilderda en Oane Riemersma. Met een aantal tussenpozen van enkele jaren nam hij drie keer zitting in het VCR Hoofdbestuur. Ook werd hij sponsor op meerdere vlakken voor de club. Nog altijd fameus is het “zwientie tik” evenement waarbij hij probeerde zijn “naamgenoot: De Big” geblinddoekt aan te tikken. 

Met Sjoerd heeft VCR nu elf ereleden en één lid van verdienste. 

WhatsApp_Image_2022-10-28_at_9.11.10_PM.jpeg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!