Facebook Toestaan Niet toestaan

VCR wint in matig duel van WWS

25 september 2022 19:45

Sybrand Smit

Na een prima voorbereiding met daarin vier oefenwedstrijden en drie beker wedstrijden nu de competitie start.

Onder leiding van de nieuwe trainer Dick Groen was WWS de eerste tegenstander op Sportpark de Vonder in de Geast. Op een prachtig veld onder een nazomer zonnetje werd er om half 3 afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Visser. Al snel bleek dat WWS met een heel fysieke ploeg niet was gekomen om een lekker potje te voetballen. Inzakken rond de eigen zestien en met de lange bal op de counter was het strijdplan. Voor VCR een uitdaging om daar doorheen te voetballen.

Na enkele momenten waar de eindpass precisie miste was daar na 12 minuten spelen dan toch de eerste goal van het seizoen. Het was Lorenzo met een prachtige steekbal op Jouke die de keeper omspeelde en de 1-0 op het scorebord zette. De ban was gebroken en nu zou VCR wel iets makkelijker in de wedstrijd komen zou je zeggen. Was het niet dat het tegenovergestelde gebeurde. WWS kwam goed door aan de rechterkant, de bal werd goed voorgegeven en daar stond een speler van WWS helemaal vrij en schoot de bal binnenkant paal tegen de touwen, 1-1.

Heel slecht verdedigend werk en VCR kon opnieuw beginnen om door de WWS-muur te voetballen. Snel leek de 2-1 te vallen, was het niet dat Rienk de bal hard op de binnenkant paal schoot.

Na 38 minuten dan toch de 2-1: Rienk creëerde zijn eigen kans en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Na 42 minuten een goede aanval over rechts met die voor de voeten van Hendrik Hamersma belandde. Zijn schot werd op een knullige manier in de eigen goal geschoten door een WWS verdediger. VCR op een verdiende 3-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand. Toch bleef het achterin oppassen voor een gevaarlijke lange bal achter de verdediging. Jouke en Jorrit Iwan kregen nog een gele kaart voorgehouden waar niks op aan te merken viel, waar zelfs Jorrit Iwan niet slecht weg kwam met geel.

In de tweede helft was VCR wel beter maar liet het geen geweldig voetbal zien aan het in grote getale aanwezige publiek. VCR was zeer slordig aan de bal en WWS vrij onmachtig. Mooi was het wel om te zien hoe invaller Jenilson (voor Jelle) wat meer positieve energie in het elftal bracht. In de tweede helft meer kansen voor VCR. Jouke tweemaal 1 op 1 met de keeper. Hendrik Hamersma had zijn tweede van het seizoen misschien wel moeten maken. En ook Jorrit Iwan (intikker) Jarno (buitenkant rechts) en Jordy (kopbal, ingevallen voor Jarno) waren dichtbij.

Lennert kreeg nog een bal te verwerken wat hij prima deed. Na 69 minuten dan toch de genadeklap voor WWS. Mame kwam goed door op links, gaf de bal prima voor en laatste man Jorrit Iwan ronde zijn avontuur naar voren af met de 4-1. Tegenvaller was de blessure van Jouke met hamstring klachten. Erwin kwam voor hem binnen de lijnen. Ook Yannick werd naar de kant gehaald en voor hem kwam Hendrik Halbesma.

WWS bleef strijden voor een resultaat en door knullig verdedigen achterin bij VCR viel er zelfs nog een goal voor de gasten. Met een 4-2 uitslag werd deze wedstrijd door een prima leidende scheidsrechter Visser de geschiedenis boeken in gefloten.

De kop is eraf. Na afloop wat teleurstelling over het vertoonde spel maar ook de blijdschap vanwege de driepunter. Nog genoeg werk voor de trainers om ook tegen ploegen die met een verdedigende tactiek het VCR proberen moeilijk te maken toch voetballend wat beter voor de dag te komen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Irnsum. Een ploeg die net als VCR mee wil doen om de bovenste plaatsen. Dus twee voetballende ploegen?

Komt het zaterdag zien om 14:30 op Sportpark de Bining in Irnsum