Nieuw erelid bij VCR: Jurjen de Haas - Voetbal Club Rinsumageest

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuw erelid bij VCR: Jurjen de Haas

31 oktober 2021 12:15

Leo Jilderda

Tijdens de Algemene Leden Vergadering is VCR weer een erelid rijker geworden. Het hoofdbestuur heeft gemeend Jurjen de Haas als tiende erelid van de vereniging te willen benoemen, voor zijn enorme inzet als vrijwilliger in de afgelopen decennia.

Toen hij in de jaren tachtig verhuisde van Hurdegaryp naar Rinsumageast, wist hij al vrij snel de weg te vinden naar de plaatselijke voetbalclub. Echte hoogtijdagen beleefde hij in de legendarische teams van VCR 3, 4 en 5. (Hij werd najaarskampioen met VCR 5 in het seizoen 1989/1990 op basis van een beter doelsaldo). 

Mede door zijn organisatorisch talent en zijn recht-voor-de-raapmentaliteit wist het VCR bestuur hem ook snel te strikken voor een bestuursfunctie (augustus 1988 t/m juni 1997). Ook draaide hij zijn hand niet om voor het kalken van de lijnen. In de jaren 2000 als leider/trainer van de diverse teams van zijn beider zonen Rienk en Ruerd, mocht hij een aantal kampioenschappen achter zijn naam bijschrijven. 

Begin 2013 werd hij gevraagd voor een rol in het jeugdbestuur en werd hij jeugdvoorzitter, een dubbelfunctie, want hiermee verwierf hij ook weer een rol in het hoofdbestuur. Na vier seizoenen trad hij in 2017 af als jeugdvoorzitter, maar bleef hij aan als actief scheidsrechter, als scheidsrechter coördinator en als politiek deskundige in het hoofdbestuur. En deze functie bekleedde hij dus tot oktober 2021.

Jurjen bedankt voor je geweldige inzet en het is je van harte gegund deze eretitel!

 

Ereleden Voetbal Club rinsumageest >

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!