Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Update COVID19: 28-11-21

28 november 2021 9:00


Onderstaand de regels zoals wij deze op dit moment hanteren binnen VCR. Vanuit VCR hebben we in eerste instantie te maken met de landelijke maatregelen én richtlijnen vanuit MFC de Beijer.

UPDATE 28-11-21:

Het is jullie natuurlijk niet ontgaan, maar gisteren heeft het kabinet moeten besluiten on de maatregelen verder aan te scherpen. Dit raakt o.a. het sporten. Vanaf zondag is het niet meer toegestaan om na 17:00 te trainen/sporten op de sportcomplexen,  vanaf 17:00 moet  alles afgesloten zijn. Dit zal gelden voor een minimale periode van 3 weken. Dus volgens de huidige richtlijnen vanuit de KNVB zijn er geen trainingen/wedstrijden meer op het veld of in de zaal na 17:00 uur.

Daarnaast is het de vraag (maar hier zal de KNVB zich over buigen ) of het verantwoord is om wedstrijden te spelen, zonder de mogelijkheid tot trainen. We zullen moeten afwachten of de KNVB de overheid kan overtuiging tot een versoepeling voor het trainen van de jeugd na 17:00 uur.

Hoe zuur het ook is, wij kunnen en zullen niet anders dan ons houden aan de maatregelen die worden afgekondigd. Het voelt hier en daar dubbel en tegenstrijdig, maar we zullen het met zijn allen moeten dragen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie op de hoogte.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 


UPDATE 19-11-21:

Helaas mag er vanaf heden GEEN publiek aanwezig zijn bij zowel thuis- als uitwedstrijden. Ook op de Vonder is dit dus het geval. Uiteraard geldt deze maatregel niet voor vrijwilligers, trainers en begeleiders die op dat moment in functie zijn. Bij jeugdwedstrijden vallen chauffeurs op dat moment ook onder begeleiding. VCR rekent op ieders medewerking, zodat aanwezige, dienstdoende vrijwilligers niet in verlegenheid worden gebracht.

. . . . . . . . . . . .

Rondom de voetbalwedstrijden op sportpark de Vonder in Rinsumageest is VCR genoodzaakt om volgens de recente richtlijnen van de rijksoverheid en van MFC de Beijer, te handelen. Dit betekent dat in de kantine een Coronacheck moet plaatsvinden.

De overheid geeft aan er begrip voor te hebben, dat clubs organisatietechnisch niet alles meteen tot in de puntjes kunnen verzorgen. Belangrijk detail hierbij: Vanuit de overheid en KNVB wordt o.a. aangegeven dat alle vrijwilligers, die op welke manier in functie zijn voor VCR zonder bewijs hun taken kunnen uitoefenen in kleedkamers, bestuurskamer etc:

"Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een CTB getoond moet worden. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. " (Bron: KNVB, Rijksoverheid)

VCR is zoals beschreven, domweg genoodzaakt hierin mee te bewegen. We vertrouwen er daarom op dat leden, supporters en onze gasten, hier begrip voor kunnen opbrengen en onze vrijwilligers respectvol medewerking zullen verlenen. Iedereen doet tenslotte zijn uiterste best tijdens deze ingewikkelde en vaak erg tegenstrijdige tijden.

Namens het hoofdbestuur van VCR

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

UPDATE 22-09-21: Toegangsbeleid
Aansluitend op de regelgeving vanuit de overheid, geldt tijdens de derde helft het volgende wat betreft toegang tot de kantine, welke dan tot de horeca aangelegenheden behoort. Iedere bezoeker wordt daarom geacht aan te kunnen tonen dat hij/zij wat betreft corona gevaccineerd of negatief getest is, of eerder corona heeft gehad. Dit aantonen kan onder meer middels de Coronacheck App eenvoudig geregeld worden:  Coronacheck App

Wij rekenen er voor de rest op dat iedereen met ziekte verschijnselen, maar ook vage klachten zijn of haar verantwoordlijkheden neemt. Ook gaan wij er vanuit dat iedereen rekening houdt met de positie van onze vrijwillige medewerkers maar ook de andere bezoekers, door respectvol met elkaar om te gaan. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 11-09-21: Status beleid sportpark de Vonder
Aangezien de kleedkamer accomodies van VCR zich onder het dak van MFC de Beijer bevinden, is VCR genoodzaakt om het bestuursbeleid vanuit het MFC te volgen. Dat betekent dat i.v.m. de 1.5 meter regel in ieder geval de douches op halve capaciteit gebruikt kunnen worden door de spelers. Mede hierom zal de kantine daarnaast niet geopend zijn voor de zogenaamde 3e helft, na de laatst gespeelde wedstrijd. Tijdens wedstrijden is de kantine wel zoveel mogelijk open voor publiek. Na 25 september 2021 zullen de regels, zoals de overheid deze aangeeft, waarschijnlijk herzien worden.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 01-06-21: Jeugdtrainingen mogen weer
De KNVB de regiocup voor jeugdteams inmiddels in gang gezet voor de maand juni.  Leiders en trainers kunnen in de Voetbal.nl app het programma e.d. terugvinden. Hieronder nog even de belangrijskte maatregelen zoals aangeven vanuit de KNVB:

 • Het is voor jeugdvoetballers t/m jo17 weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
 • Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
 • Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
 • Bij uitwedstrijden horen ouders die rijden, bij de begeleiding en mogen bij de wedstrijd aanwezig zijn.

(Bron knvb)

Het VCR hoofdbestuur en jeugdbestuur.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 09-01-21: Jeugdtrainingen mogen weer
VCR heeft deze week de jeugdtrainers te kennen gegeven dat men trainingen weer mag opstarten. Niets moet natuurlijk; wie zich om welke reden bezwaard voelt heeft alle recht dit niet te doen. Wanneer zowel spelers als trainers zich niet fit voelen: Neem GEEN RISICO en blijf thuis todat de klachten weg zijn! De trainingen zijn zogezegd alleen toegestaan voor jeugdteam, in ons geval t/m JO17.  We spreken hier daarnaast enkel over veldtrainingen. Zaaltrainingen zijn niet toegestaan.

Het VCR hoofdbestuur en jeugdbestuur.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 03-12-20: Ook voorjeugdteams voorlopig geen activiteiten

Beste mensen,

Helaas lijkt het virus de laatste periode steeds dichterbij te komen en steekt het ook in Rinsumageest e.o. in toenemende mate de kop op. Ook onder onze leden wordt de dans niet ontsprongen. Daarom is vanuit zowel het VCR hoofdbestuur als jeugdbestuur besloten om de trainingen voor onze jeugdteams tot (in ieder geval) de 1e week van januari 2021 volledig stil te leggen.

Vanuit VCR wordt er dus per direct door niemand meer getraind en worden er geen onderlinge oefenpotjes e.d. meer georganiseerd. Dit zelfde geldt uiteraard voor VCR activiteiten in de sportzaal.

Leuk is anders, want wij onderkennen het belang voor o.a. jeugd dat ze in ieder geval nog wat kunnen sporten. Anderzijds lag voor een dergelijk scenario dit "voorzorgs" besluit vanaf dag 1 al op de plank bij VCR. Teleurstellend dat we het daar niet konden laten liggen.

We rekenen op jullie begrip en medewerking en hopen dat in januari de zaken weer wat positiever ervoor staan. We houden jullie op de hoogte!

Het VCR hoofdbestuur en jeugdbestuur.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 13-10-20: Voor senioren voorlopig geen wedstrijden en trainingen toegestaan. Tot en met 18 jaar alleen trainingen toegestaan

Op 13 oktober 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, die ook voor VCR gevolgen hebben. In de periode tot 27 oktober 2020 beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Voor VCR betekent dit het volgende:

 • Geen trainingen in teamverband vanaf 18 jaar.
 • Jeugd t/m 17 jaar mag nog wel trainen in teamverband.
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten voor alle spelers
 • Alle wedstrijden zijn afgelast, zowel voor jeugdteams als seniorenteams.
 • Jeugdteams mogen onderling trainingswedstrijden organiseren, wel even in overleg met het VCR jeugdbestuur of hoofdbestuur
 • Voor trainers: Blijf zuinig op onze materialen, blijf alles goed opruimen en zet a.u.b. gebruikte goaltjes na IEDERE training aan de zijkant van de velden langs het hekwerk.
 • Er mogen GEEN toeschouwers bij trainingen en onderlinge trainingswedstrijden komen kijken.
 • MFC de Beijer blijft vanuit VCR (als kantine) uiteraard gesloten. Voor overige MFC activiteiten buiten VCR om, verwijzen jullie door naar de agenda op www.mfc-debeijer.nl
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training.

We houden jullie via deze pagina op de hoogte.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 28-9-20: EXTRA regels voor sportverenigingen!

Zoals we allemaal waarschijnlijk wel hebben meegekregen zijn er een aantal extra landelijke Corona maatregelen afgekondigd. Voor VCR betekent dit (ten minste tot 20-10-2020) het volgende:

 • Alle wedstrijden worden gespeeld zonder publiek
 • De kantine (MFC de Beijer) is rond wedstrijden gesloten voor spelers en publiek

De overige reeds lopende maatregelen blijven van kracht. We kunnen ons voorstellen dat jullie met enkele vragen rondlopen. Daarom hebben we de belangrijkste regels omtrent uit- en thuis wedstrijden op een rijtje gezet. [Bron: Rijksoverheid]

. . . . . 

[?]  Zijn wedstrijden en toernooien  toegestaan?
Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.
. . . . . 

[?] Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?
Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.
. . . . . 

[?] Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.
. . . . . 

[?] Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.
. . . . . 

[?] Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
. . . . . 

[?] Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
. . . . . 

[?] Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
. . . . . 

Voor de complete lijst veel gestelde vragen voor sportclubs verwijzen we jullie graag door naar Rijksoverheid.nl:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 21-8-20: M.b.t. uitwedstrijden en vervoer:

De rijksoverheid stelt hierover het volgende: Ik rijd met de auto. Kan ik mensen meenemen die niet tot mijn huishouden of gezin horen? Ja. U kunt in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen.

Als u alleen in uw auto rijdt of met mensen uit uw eigen huishouden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Wij kunnen ons voorstellen dat er ouders/rijders zijn die wel willen rijden, mits er een mondkapje gedragen wordt. Dit moeten we dan ook respecteren.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

UPDATE 21-8-20: M.b.t. uitwedstrijden:

VCR verwacht dat onze teams zich als gasten bij uitwedstrijden netjes houden aan de richtlijnen zoals aangegeven door onze gastheren. Is de capaciteit voor zaken als omkleden, douchen, kantinebezoek etc. om welke reden dan ook niet erg toereikend, houd hier rekening mee en kies er bijvoorbeeld dan voor om na de wedstrijd gewoon te vertrekken en thuis te gaan douchen. Zo maken we het onze gastheren die tenslotte zich meestal ook als vrijwilliger inzetten het niet onnodig lastig.

 

M.b.t. de regels voor de trainingen, handhaven we het beleid zoals we het vorige seizoen zijn geëindigd:

 • Thuis omkleden en douchen
 • 1,5 m afstand is de stelregel

 

M.b.t. de regels voor de wedstrijden:

 • Zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen
 • Wij proberen bezoekende teams uiteraard wel de mogelijkheid te geven om te douchen. Bij grote drukte vragen we om begrip voor de situatie.
 • Probeer drukte te vermijden door (indien mogelijk) spelers over meerdere kleedkamers te spreiden. Ook tijdens pauzes.
 • Wacht op elkaar en wees geduldig
 • Bij goed weer, eventueel wedstrijdbesprekingen en pauze buiten op het terras of veld houden
 • Iedereen neemt een eigen drinkfles mee
 • De tribune zal tijdens thuiswedstrijden VCR 1 voor publiek gesloten zijn
 • Op het sportcomplex / in de Beijer (kantine) is desinfectie beschikbaar om handen te ontsmetten
 • 1,5 m afstand is de stelregel; Streng handhaven is lastig voor onze vrijwilligers, maar laten we elkaar hier in ieder geval op kunnen aanspreken mocht men zich niet houden aan de regels.
 • Bij thuiswedstrijden van VCR 1 kunnen we het publiek vragen om contactgegevens achter te laten.

 

M.b.t. de regels voor de kantine (de Beijer):

 • Bij thuiswedstijden zal de kantine van de Beijer open zijn, zodat het publiek o.a. koffie kan bestellen. Na de pauze van de laatste wedstrijd op zaterdag zal de kantine dicht gaan. Er zal (voorlopig) namens VCR geen derde helft in de Beijer mogelijk zijn.
 • Bewaar uiteraard ook in de Beijer de voorgeschreven 1.5 meter afstand, volg de aangegeven looproutes en houd bovendien rekening met onze vrijwilligers.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

De bovenstaande richtlijnen zullen ongetwijfeld de komende tijd nog aangepast en aangevuld worden. Zowel MFC de Beijer als VCR wil via deze weg elkaar veilig en gezond houden en hopen op deze manier zo lang mogelijk te kunnen sporten op de Vonder. Voor ons zal het ook een leerproces worden, wij vertrouwen daarom op julie medewerking en begrip voor deze onvoorspelbare situatie.

 

Basisregels:

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking,
Het VCR jeugdbestuur en hoofdbestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!